експорт > пазари


БАЕЗ предлага защита от търговски рискове на над 300 български износители

Илиян Райчев – изпълнителен директор на БАЕЗ, на конференцията „Made in Bulgaria – предимство или недостатък“, организирана от exporter.bg, за това, че в бизнеса винаги има риск и че мястото на БАЕЗ е да минимизира този риск

"Ползвайки застраховките на БАЕЗ, бизнесът повишава конкурентоспособността си", казва Илиян Райчев

В бизнеса винаги има риск и всеки от вас е запознат с това. Тук е мястото на Българската агенция за експортно застраховане (БАЕЗ) да минимизира този риск, да подпомогне бизнеса и да е на негова страна в контрола и управлението на този риск.

Ползвайки застраховките на БАЕЗ, бизнесът повишава конкурентоспособността си. Агенцията предлага защита от търговски рискове на над 300 български износители, предлага такава защита в целия свят с международно покритие, работи и защитава външни плащания от контрагенти в 130 страни.

Има забранителен списък за тези държави, които лесно се разпознават поради висок политически риск и конюнктурата към момента. Това са държави като Ирак, Сирия, Афганистан, Судан. Навсякъде другаде плащанията, търговските сделки на бизнеса на отложено плащане, могат да са застаховани във БАЕЗ. Търговският оборот на българските износители, който БАЕЗ е застраховал миналата година надхвърля 1,600 млн. лв.
 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер