експорт > пазари


Йоран Свенсон: Трябва да се забрани изречението „българска му работа“

Президентът на Българо-Скандинавска камара и консул на Швеция в България на конференцията „Made in Bulgaria – предимство или недостатък“, организирана от exporter.bg, каза: Нямате нужда да се извинявате, че сте българи. Напротив.

"Българският бизнес трябва да има самочувствието, че знае потенциала си, какви продукти предлага и какви дългосрочни планове има за 10 години напред", смята Йоран Свенсон.

Аз, като човек, който живее в България от 25 години искам да се забрани изречението „българска му работа“. Това изречение е измислено от самите българи и е абсолютно недопустимо. Нямате нужда да се извинявате, че сте българи. Напротив. Българският бизнес трябва да има самочувствието, че знае потенциала си, какви продукти предлага и какви дългосрочни планове има за 10 години напред.

Представата за една страна се формира не само от качествата на нейния народ, но и според нейната природа, история и продуктите, които предлага на световния пазар.

Ако  българите, нямате ясното усещане за това къде се намира страната ви и какъв да бъде нейният образ по света, ще бъде много трудно да убедите другите, че заслужавате по-добра репутация. 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер