Банер

за ценители > lifestyle


Първият ден на петия пореден Уиски Фест София протече при огромен интерес от страна на уиски любители и известни личности

В основната зала на форума бяха представени над 300 вида уиски – както вече любими на публиката брандове, така и недотам познати марки за българските почитатели

Специалните гости – 11 международни уиски експерти - бяха на разположение на всеки един посетител, за да разяснят спецификите, традициите и иновациите в производството на всяка от представените марки.

В Sofia Event Center в Paradise Mall вчера официално бе даден старт на най-големия фестивал за уиски култура в Централна и Източна Европа – Уиски Фест София 2016.

В основната зала на форума бяха представени над 300 вида уиски – както вече любими на публиката брандове, така и недотам познати марки за българските почитатели. Специалните гости – 11 международни уиски експерти - бяха на разположение на всеки един посетител, за да разяснят спецификите, традициите и иновациите в производството на  съответното питие. Всички те ще водят мастър класове през целия уикенд, по време на които любителите на луксозните напитки ще открият неща, които не са и подозирали.

За първа година Уиски Фест София предоставя на своите почитатели отделна зала, в която те имат възможността да се насладят на различни видове ром и коняк. Всеки посетител също така бива  посрещнат със специално подбрани деликатесни сирена – като всяко от тях е прекрасно допълнение към представените в основната зала уискита.

Началото на Уиски Фест София 2016 бе оповестено от VIP личности – посланиците на САЩ и на Ирландия, както и заместник-посланика на Великобритания. За поредна година те засвиделстваха признателността си към значимостта на уиски културата в България.

„В живота на посланиците има много задачи – някои от тях приятни, други - не толкова. Не мога обаче да се сетя за по-приятно задължение от това да присъствам тук, че и да открия Уиски Фест София – особено предвид представените марки ирландско уиски”, бяха първите думи на Негово Превъзходителство Майкъл Форбс.

Госпожа Сара Райли, заместник-посланик на Великобритания, също бе особено щастлива да участва в официалното откриване на Уиски Фест София 2016, тъй като 60 процента от продажбите на уиски в България са на сметката на шотландски брандове - а те са своеобразна институция, символ на историята и традицията на Великобритания. Тя се пошегува със своите колеги, като ги жегна с думите, че именно шотландското уиски е най-доброто от всички представени.

Посланиците пред щанда на Chivas whiskey и Ballantine's whiskey.

Негово Превъзходителство Ерик Рубин, посланик на САЩ, сподели с присъстващите, че Уиски Фест София се е превърнал в най-висок стандарт на европейската уиски сцена. След което горещо благодари на организаторите, че са успели да популяризират американските брандове у нас.

От страна на организаторите Ралица Скорчева-Славова, председател на спиритсБългария, представи на дипломатите всички марки от престижното изложение и обиколи щандовете заедно със специалните гости.

Първият ден на събитието протече при огромен интерес от страна, както на уиски любителите, така и на известни личности като Камен Алипиев, Коко Стойнов, председателя на Столичния общински съвет Елен Герджиков, Емил Джасим, разбира се – и на задължителния за форума топ-колекционер Пламен Петров – Уискито.

Уиски Фест София 2016 продължава през целия уикенд, като вратите на залите са отворени  от 14 до 23 часа.

Организаторите на Уиски Фест София призовават към спазване на Етикет и модел на поведение по време на фестивала с цел осигуряване на приятно преживяване на гостите.Те припомнят, че легалната възраст за консумация на алкохол в България е навършени 18 години и лица под тази възраст не се допускат на събитието. Организаторите и всички представени марки на Уиски Фест София призовават към отговорна консумация.

Пълната програма може да намерите на:

 

www.whiskeyfestsofia.bg и https://www.facebook.com/whiskeyfestsofia.

 

Снимки: Божидар Марков

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер