Банер

компании > класации


За четвърта поредна година връчваме наградите “Експортьор на годината”

Класациите ще обхванат фирми от малкия и среден бизнес, защото смятаме, че е национална кауза, те да бъдат подкрепени

Патрон на събитието за четвърта поредна година е Министерството на икономиката. Генерален спонсор на церемонията по връчването на наградите „Експортьор на годината 2015“ е СИБАНК.

Сайтът на успелите в експортния бизнес exporter.bg ще връчи на 28 ноември за четвърта поредна година наградите “Експортьор на годината”, върху които държи изключителните права. Класациите ще обхванат фирми от малкия и среден бизнес, защото смятаме, че е национална кауза, те да бъдат подкрепени.

Класациите са изготвени от рейтинговата агенция “Актив”, независим член на Geneva Group International, и са проверени от Националния статистически институт.

Големите награди ще са за: Най-големи приходи от експорт за 2015 г., Най-динамично развиваща се компания в експорта за 2015 г., Най-устойчиво развитие в експорта и Завоюване на нови пазари през 2015 г.

Тази година за трети път ще има специална награда За рестарт. Тя е за фирма постигнала изключителни успехи в експорта и възродила традициите на България в областта на хранително-вкусовата промишленост.

Освен големите призове, ще бъде връчена и награда за Най-големи приходи от експорт за 2015 г. в секторите Металургия, Машиностроене, Минна и добивна индустрия, Фармация, Текстил, Производство на храни и напитки, Транспорт и логистика, Парфюмерия и козметика.

Патрон на събитието за четвърта поредна година е Министерството на икономиката. Генерален спонсор на церемонията по връчването на наградите „Експортьор на годината“ е СИБАНК.

Конкурсът е от изключително значение, защото наградите ще донесат престиж на компаниите победители и защото това ще стимулира останалия малък и среден бизнес, върху който се крепи експортът на България. А той е локомотивът на всяка една икономика.

Силният експорт означава силни компании, а оттам силна държава и по-висок стандарт на живот на нейните граждани.

Конкурсът “Експортьор на годината” бе първият опит да се отдаде заслужено внимание на българския износ, който се увенча с успех.  През месец юни 2014 г. беше учреден “Клуб на експортьора”, а броят на фирмите, които влизат в него, непрекъснато расте.

На 10 юли 2015 г., в София Хотел Балкан (Шератон), под патронажа на Министерството на икономиката, Клубът на експортьора към exporter.bg инициира ексклузивна среща с търговско-икономическите съветници в Службите по търговско-икономическите въпроси (СТИВ). Това са нашите търговски посланици в чужбина. Това са хората, които помагат на българския експорт.

От тях малките и средни фирми от Клубът на екпортьора получиха ценна и полезна информация за външните пазари, която да им позволи да осъществят успешен експорт.

През 2016 г., на 22 юли, за втора поредна година, Клубът на експортьора към exporter.bg се срещна с търговските представители на България в чужбина. Това се случи в София Тех Парк, в рамките на Годишната среща на Министерството на икономиката с бизнеса.

И тази година между фирмите от Клубът на експортьора и нашите търговски посланици в чужбина се стигна до директни контакти и обмен на информация за пазарите в страните от Европейския съюз и извън него.

На 14 юни 2016 г., Exporter.bg даде медийна трибуна на малките и средни фирми в експорта . Сайтът на успелите в експортния бизнес exporter.bg проведе в петзвездния бутиков столичен хотел Sense Hotel Sofia конференция на тема: Made in Bulgaria - предимство или недостатък, като основен акцент в нея бе разпознаваемостта на българските стоки на външните пазари.

Събитието бе под патронажа на Министерството на икономиката, в партньорство с Националния статистически институт и с генералното спонсорство на СИБАНК.

Предприемачи от различни сектори коментираха, как се приемат продуктите с марка Made in Bulgaria на външните пазари.

Линк с разширен репортаж от събитието и видео материали:

http://exporter.bg/index.php?option=com_content&view=article&id=1136:exporterbg-&catid=8:2011-06-07-14-21-02&Itemid=14

Церемонията по връчването на наградите “Експортьор на годината” ще се състои на 28 ноември, понеделник, от 19.00 часа, в Народен театър “Иван Вазов”.

(Очаквайте публикация с всички номинирани за големите призове и за призовете в отделните сектори) 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер