Банер

компании > класации


„Строително оборудване“ ЕООД спечели голямата награда “Експортьор на годината” за 2015 г.

“Експортьор на годината” за Най-динамично развиваща се компания в експорта за 2015 г. стана „Рубелла Бюти“ АД, а приза за Завоюване на нови пазари отиде при „Гопет Транс“ ЕООД. Носител на наградата за Устойчивост на развитие е „Дионисомарбле-България“ EООД .

Патрон на събитието за четвърта поредна година бе Министерството на икономиката. Генерален спонсор на връчването на наградите „Експортьор на годината 2015“ бе СИБАНК.

Сайтът на успелите в експортния бизнес exporter.bg връчи за четвърта поредна година наградите “Експортьор на годината”. Мястото на събитието бе Народния театър "Иван Вазов". Класациите на exporter.bg обхващат фирмите от малкия и среден бизнес, защото за сайта е национална кауза, те да бъдат подкрепени.

По данни на Националния статистически институт през 2015 г. предприятията в България са изнесли стоки за 44.949 млрд.  лв. 45.4 % от тези 44.949 млрд. лв. идват от експорта на фирмите от малкия и средния бизнес. Това каза при откриването на церемонията по връчването на наградите „Експортьор на годината“ 2015 Димитър Дженев, главен редактор на exporter.bg. Той даде думата за приветствие на Любен Петров, заместник министър на икономиката.

„Износът на стоки се утвърди като един от основните източници на растеж в българската икономика. По предварителни данни на НСИ вече расте и вътрешното потребление, от което малките и средни предприятия трябва да бъдат изключително доволни“, каза Любен Петров.

„Трябва да отбележа, че положителните тенденции, в които се движи българската икономика, продължават и през 2016 г. Всички виждаме какъв е ръстът на БВП за третото тримесечие. През последните години този ръст е над средния за страните-членки на ЕС. Но аз винаги съм казвал, че за мен това не е достатъчно. Ако искаме нашата икономика да догони тези от Централна и Западна Европа трябва да положим още по-големи усилия.

Износът за страните от ЕС представлява 64% от общия износ на България, което дава ръст от 5,9% спрямо 2015 г. Отново положителна тенденция на фона на поизостаналия ръст спрямо Трети страни, извън ЕС. Затова една от основните политики на Министерството на икономиката и екипът, с който работих, беше да търсим нови възможности и нови пътища за МСП в България, извън страни от ЕС. Надявам се, че за тези две години, след участията ни в многото бизнес делегации и форуми, които сме организирали, тази тенденция ще продължи с още по-големи усилия от всички експерти и хора, които се занимават с това и познават тънката материя на правенето на бизнес в България.

Разбира се трябва да спомена и най-големите ни партньори в износа и най-предпочитани дестинации от малките и средни предприятия в България. Това са Германия, Италия, Румъния, Гърция и Франция. Пожелавам успех, надявам се следващата година да се поздравите с още по-големи и по-добри резултати“, каза още заместник министър Петров.

Победителите

Вечерта продължи с връчването на наградите „Експортьор на годината“.

Голямата награда за Най-големи приходи от експорт през 2015 г. спечели фирма „Строително оборудване“ ЕООД. Стен Верерстратен, управител  на компанията получи ценния приз от Любен Петров, заместник- министър на икономиката. За четвърта поредна година Министерството на икономиката бе партньор на събитието.

„Награди като „Експортьор на годината“ отприщват енергията на инвеститори като нас“, каза  Стен Верерстратен след получаването на наградата. ""Събитието "Експортьор на годината 2015" беше прекрасна възможност да се срещнем с представители на други фирми, които са изправени пред подобни предизвикателства като нашите. Ние наистина сме благодарни за наградата, която получихме и я приемаме като оценка за нашите успешни действия в България от повече от десет години. Като част от шведската индустриална група Atlas Copco, ние вярваме, че България е отлично място да развиваме и произвеждаме нашите продукти, благодарение на компетентния местен екип и добре установената база за доставки в България. Наградата още повече ни ентусиазира да продължим да работим упорито, за да растем и бъдем още по-успешни занапред. Ние вече очакваме мероприятието през следващата година!", каза още за exporter.bg управителят на „Строително оборудване“ ЕООД.

Наградата за Най-динамично развиваща се компания в експорта за 2015 г. отиде при фирма „Рубелла Бюти“ АД. Любен Петров, заместник- министър на икономиката връчи наградата на Светослав Узунов, търговски директор на Рубелла Бюти АД.

Големият приз - за Завоюване на нови пазари през 2015 г., бе спечелен от фирма „Гопет Транс“ ЕООД. Рая Рендакова, рьководител на тьрговския отдел на компанията получи ценния приз от Франк Янсен, изпълнителен директор на СИБАНК и Кънтри финансов мениджър на Кей Би Си за България.

За втори път тази година exporter.bg даде награда „Експортьор на годината“ за Устойчивост на развитие. Носител на приза стана фирма „Дионисомарбле-България“ EООД. Собственикът на компанията Василиос Красулис получи кристалния плакет от Любен Петров, заместник- министър на икономиката.

Тази година за трети път бе връчена специална награда За рестарт. Тя е за фирма „Бритос“ ЕООД, постигнала изключителни успехи в експорта и възродила традициите на България в областта на хранително-вкусовата промишленост. Христо Попов, управител на компанията, получи наградата от  Йоран Свенсон, президент на Скандинавската камара в България и почетен консул на Швеция у нас.

Победителите и номинираните


Експортьор на годината по приходи за 2015 г.:


Номинирани:
Строително оборудване ЕООД
Карго Ер ООД
Бисер Олива АД

Победител: Строително оборудване ЕООД

Експортьор на годината за динамика на развитие за 2015 г.:


Номинирани
Рубелла Бюти АД
Фунгоробика България ООД
Ленокс Фроузън ФУУД ООД

Победител: Рубелла Бюти АД

Експортьор на годината за Завоюване на нови пазари за 2015 г.

Победител:  „Гопет Транс“ ЕООД

Експортьор на годината за Устойчивост на развитие

Победител: „Дионисомарбле-България“ EООД

Експортьор на годината За Рестарт

Победител: "„Бритос“ ЕООД

 

По сектори:


Експортьор на годината за Най-големи приходи от експорт през 2015 г. - Добив на въглища, метални руди, неметални материали и суровини


Номинирани:
Дионисомарбле-България EООД
Копривлен-Мрамор ЕООД
АТС Стоун ООД

Победител: Дионисомарбле-България EООД


Експортьор на годината за Най-големи приходи от експорт през 2015 г. - Производство на основни метали


Номинирани:

Монбат Рисайклинг ЕАД
Жити АД Русе
МГ. Аноди Интернешънъл АД

Победител: МГ. Аноди Интернешънъл АД

Експортьор на годината за Най-големи приходи от експорт през 2015 г. - Производство на машини и оборудване с общо и специално предназначение

Номинирани:

АПС – Трейдинг ООД
Айгер Инженеринг ООД
Подемкран АД

Победител: АПС – Трейдинг ООД

Експортьор на годината за Най-големи приходи от експорт през 2015 г. - Производство на лекарствени вещества и продукти


Номинирани:

Адифарм ЕАД
Джи И Фармасютикълс ООД
Ветпром АД

Победител: Джи И Фармасютикълс ООД

Експортьор на годината за Най-големи приходи от експорт през 2015 г. - Сухопътен транспорт, Воден транспорт, Въздушен транспорт, Складиране на товари и спомагателни дейности в транспорта

Номинирани:

Гопет Транс ЕООД
Батон транспорт България ЕООД
Карго Ер ООД

Победител: Гопет Транс ЕООД

Експортьор на годината за Най-големи приходи от експорт през 2015 г. - Производство на хранителни продукти и напитки


Номинирани:
Бисер Олива АД
Тирбул ЕАД
Агри България ЕООД

Победител: Бисер Олива АД


Експортьор на годината за Най-големи приходи от експорт през 2015 г.  - Производство на текстил и изделия от текстил, без облекла


Номинирани:

Колхида-Сливен АД
Рожее Ванден Берхе БГ ЕАД
Ембул Инвестмънт АД

Победител: Рожее Ванден Берхе БГ ЕАД

Експортьор на годината за Най-големи приходи от експорт през 2015 г. - Производство на почистващи, миещи, тоалетни и козметични препарати


Номинирани:

Арома АД
Розаимпекс ООД
Рубелла Бюти АД

Победител: Рубелла Бюти АД

Партньори на събитието бяха: Ричмарт, изба Синтика, Юротим, Дил Адвайзъри, изба Беса Валей, Дипломат корпорейшън, Тандем, Фотогруп.бг, Скандинавската търговска камара и Италианската търговска камара в България.

На снимката (горе): Стен Верерстратен (вляво), управител „Строително оборудване“ ЕООД получава голямата награда Голямата награда "Експортьор на годината" за Най-големи приходи от експорт през 2015 г. от Любен Петров (вдясно), заместник-министър на икономиката
Галерия от снимки


Снимки: Божидар Марков


 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер