Банер

изби > класации


Винарска изба Шато Бургозоне спечели наградата на exporter.bg „Златната изба на България“ за 2016 г.

Винарска изба Едоардо Миролио грабна „Златна изба“ за нови идеи във винения туризъм. Призът „Златна изба“ за любима чуждестранна изба завоюва Aталая (Испания), представлявана у нас от Платинум Брандс.

Monogram Мавруд & Рубин на Винарска изба Вила Юстина е първият носител на наградата „Златна изба“ за предпочитана марка българско вино.

Винарска изба Шато Бургозоне спечели „Златната изба на България“ за 2016 г. Голямата награда се връчва „За най-силна подкрепа от ценителите на виното в социалните мрежи“.

„Златната изба“ за нови идеи във винения туризъм отиде при Винарска изба Едоардо Миролио.

Ценните призове на сайта exporter.bg бяха връчени от Даниела Везиева – заместник-министър на икономиката, на официална церемония в Народен театър „Иван Вазов“. Конкурсът „Златната изба“ се провежда под патронажа на Министерство на икономиката.

Призът „Златната изба“ за любима чуждестранна изба завоюва Aталая (Испания), представлявана у нас от Платинум Брандс.

Победителите в надпреварата за любима българска и любима чуждестранна изба бяха излъчени с гласоовете на читателите на exporter.bg.

Злати Златев, управител на търговската компания на Винарска изба Едоардо Миролио, получи Призът "Златна изба" за нови идеи във винения туризъм от Даниела Везиева – заместник-министър на икономиката.

Именно те влязоха в трудната роля на жури. В продължение на 6 месеца те гласуваха в платформата на сайта и със своите гласове подкрепиха идеята да бъдат наградени най-добрите изби – български и чуждестранни.

За първи път тази година беше връчен приз “Златна изба” за предпочитана марка българско вино. Това отново ще стане с гласовете на читателите на exporter.bg и на ценителите на виното в социалните мрежи в специална апликационна форма към платформата за гласуване в сайта.

Monogram Мавруд & Рубин на Винарска изба Вила Юстина стана първият носител на наградата „Златна изба“ за предпочитана марка българско вино.

"За мен е огромно удоволствие за втори път да бъда с вас, хората, които спазват най-старата традиция на България - производството на вина и които поставят началото на модерното българско винарство, съчетавайки традициите и съвременните технологии във винопроизводството. Хората, които допринасят за това, туристическата ни услуга да се разшири и да се превърне в един необикновен продукт“, каза в словото си при връчването на наградите „Златната изба“ Даниела Везиева – заместник-министър на икономиката.

Monogram Мавруд & Рубин на Винарска изба Вила Юстина стана първият носител на наградата „Златна изба“ за предпочитана марка българско вино. Ценният приз бе връчен на инж. Милко Цветков (вляво), собственик на избата, от Никола Стоянов (вдясно), заместник-изпълнителен директор на Изпълнителна Агенция за насърчване на малките и средни предприятия.

„Вашите изби, новите над 250 изби, от миналата и по-миналата година досега показват, че това съвсем не е невъзможно. Напротив, прекрасно съчетавате производството на вина с нашата невероятна природа и с един уникален туристически продукт.

Желая на всички много успехи. Пожелавам на Exporter.bg да продължава все така да показва тези висококачествени вина, тази позитивна бизнес среда, от която всички ние се нуждаем“, каза в заключение Везиева.

Още шест български изби ще бъдат отличени със специален диплом „За най-силна подкрепа от ценителите на виното в социалните мрежи“.

Това са: Винарска изба Катаржина Естейт, Винарска изба Едоардо Миролио, Винарска изба Братанови, Винарска изба Вила Юстина, Винарска изба Меди Вали и Винарска изба Синтика.

Те станаха призьори в ожесточена конкуренция между 130 от най-успешните български изби от малкия и средния бизнес, които предлагат продукцията си на винения пазар  у нас и в чужбина.

Призът „Златната изба“ за любима чуждестранна изба завоюва Aталая (Испания), представлявана у нас от Platinum Brands. Цветелина Николова, управляващ директор на Platinum Brands и Катаржина Естейт, получи наградата от Сашо Чакалски, изпълнителен директор на председател на Управителния съвет на Общинска банка.

Още над 130 чуждестранни изби - модерното лице на Стария и Новия свят, влязоха в надпреварата за специалния приз „За най-силна подкрепа от ценителите на виното в социалните мрежи“.

И голямата награди спечели Aталая (Испания). Първите осем чуждестранни изби в класацията на читателите на exporter.bg бяха: Atalaya, Babich, Stobi, Moet & Chandon, Torres, Chateau Lafite-Rothschild, Chateau d’Yquem, Chateau Margaux.

Стефан Маринов, собственик на Винраска изба Шато Бургозоне:

Наградата е признание за работата на една фирма, представител на малките и средни производители, която е експортно ориентирана

"Благодаря искрено за тази награда, за нас е голяма чест да я получим. Това е едно признание за работата на една фирма, представител на малките и средни производители, която е експортно ориентирана.

Ние сме свидетели на всички трудности, с които се сблъскват малките и средни винопроизводители, както в страната, така и в чужбина. Затова наградата е високо признание именно за малкия и среден бизнес и със сигурност ще мотивира всички наши колеги.

За нас тази награда е признание и за това, че с нещо допринасяме винената култура на масовия български консуматор и особено на ценителите на истинско вино, да расте с всеки изминат ден. Факт е, че българският консуматор оценява високо качеството на нашето вино и оценява огромните усилия, които полагаме и това ни задължава още повече.

"За нас тази награда е изключително важна, тъй като по-голяма част от нашето производство е за износ. Тази година сме изнесли продукция в 19 държави, между които Белгия, Китай, Америка, Бразилия, Словакия", каза Стефан Маринов, собственик на Винарска изба Шато Бургозоне.

Шато Бургозоне вече седем години поизвежда вино само от собствените се 1000 дка лозя. От самото начало сме участници в конкурса Mondial de Bruxelles и се гордеем, че сме единствените, които за шеста година печелим Златен медал за едно и също вино от различни реколти, което е доказателство за постоянството в нашето качество.

Освен многобройните златни медали от конкурса Mondial de Bruxelles, се радваме, че сме първото и единствено българско бяло вино с 91 точки от Wine Enthusiast USA и че тази година спечелихме не само златен медал от Mundus Vini, но и признание за най-добро българско вино, представяно на конкурс.

За нас тази награда е изключително важна, тъй като по-голяма част от нашето производство е за износ. Тази година сме изнесли продукция в 19 държави, между които Белгия, Китай, Америка, Бразилия, Словакия.

Надявам се тази награда да стане стимул и за другите малки изби в България, в подкрепа на тезата, че многото усилия винаги се възнаграждават.“

Злати Златев, управител на търговската компания на Винарска изба Едоардо Миролио:

Наградата е оценка за нашия труд

„Благодаря за тази награда от името на всички 18 души, които работят в избата и 15 души търговски екип.

Злати Златев, управител на търговската компания на Винарска изба Едоардо Миролио, с Приза "Златната изба".

Благодаря на всички, които оценяват нашия труд, на всички, които оценяват това да са тук нашите технолози и стремежите им да предложат нещо ново и различно на пазара.

Ние се стараем и ще продължим да го правим и съвсем скоро ще предложим и други нови неща на пазара.“

Инж. Милко Цветков, собственик на Винарска изба Вила Юстина:

С нашите енолози създадохме купаж, който олицетворява лицето на българското вино

„Изключително съм доволен от признанието за нашето вино, защото с нашите енолози създадохме купаж, който олицетворява лицето на българското вино. И няма да крия, че виното е много предпочитано и търсено от чуждестранните ни клиенти.

Победителите  в конкурса "Златната изба"

Поздравявям колегите за заслужените награди. Благодаря на Exporter.bg и на всички, които поддържат популяризирането на българското вино и в България, и в чужбина.“

Плакетът Златна изба

Красивият плакет, който победителите в конкурса "Златната изба" ще добавят към портфолиото си е дело на известния ни художник Онник Каранфилян. Той е сред най-големите майстори на екслибриса в света. Зад гърба си има над 20 самостоятелни изложби в България, Ливан, Белгия, Чехия, Германия и др.Галерия от снимки

Екип на Exporter.bg

На снимката горе: Даниела Везиева, заместник-министър на икономиката връчва Голямата награда "Златната изба на България" за 2016 г. на Стефан Маринов, собственик на Винарска изба Шато Бургозоне

Снимки: Божидар Марков

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер