Банер

изби > класации


Конкурсът „Златната изба“ отличи новите и модерни изби на България, които произвеждат висококачествени вина и развиват модерен винен туризъм в страната ни

Гласували за наградата чрез платформата в Интернет, определени с жребий, присъстваха на виненото парти в Народния театър „Иван Вазов“

Красивият плакет „Златната изба, който победителите от Винарска изба Шато Бургозоне и Винарска изба Едоардо Миролио добавиха към портфолиото си от награди, е дело на известния ни художник Онник Каранфилян.

„Тази вечер връчваме за втори път наградата „Златната изба на България” за 2016 година. Победителите в конкурса на exporter.bg, който се провежда под патронажа на Министерството на икономиката, са определени от гласовете на читателите на едноименния сайт в социалните мрежи.

Това жури класира най-добрите български  и чуждестранни изби.  В продължение на  шест месеца, то имаше възможност да направи своя избор между 130 български и 130 чуждестранни изби.

За първи път ще бъде отличена любима марка българско вино.

Целта на конкурса е да популяризира новите, модерни изби на България, които произвеждат висококачествени вина и развиват модерен винен туризъм в страната ни. Много от тях имат вече колекции от международни призове и медали, но днес към тях ще прибавят и една национална награда.“

Това каза Димитър Дженев, главен редактор на exporter.bg, при връчването на наградите на едноименния сайт.

Д-р Любен Станев, собственик на Дипломат Корпорейшън, връчи електроуреди на фирма Дипломат.

Той обърна специално внимание на факта, изборът на избите победители е станало с гласуване чрез платформа в Интернет защото младите и активни хора на България, които формират винената култура у нас, са там.

И благодари на Министерството на икономиката в лицето на Даниела  Везиева, заместник-министър, за това че, е станало патрон на събитието.

Главният редактор на exporter.bg изказа благодарност на:

- спонсорите: Винарска изба Спиритус Санктус и техните високочествени вина, носители на международни награди. На Тирбул с техните сирена и кашкавали от утвърдената на нашия пазар марка Олимпус. На Голямо Враново е техните месни деликатеси, които са с изключителни вкусови качества.

- на партьорите - от Юротим, от Дипломат Корпорейшън, собственик на марките електроуреди Дипломат и Термомакс, на Дил Адвайзъри, на бутиковия хотелски комплекс Три Моунтинс и на платформата „Експертите“;

- на медийните партньори - Goodwine.bg, Apollowine.com и Winebg.info.

Два билета за представления в Народен театър „Иван Вазов“. Наградата от томболата даде Мариус Донкин (вдясно) – директор на Народен театър „Иван Вазов“.

„Искам да изкажа специална благодарност на г-н Мариус Донкин, директор на Народния театър «Иван Вазов». Виното е не само древна традиция по нашите земи. То е изкуство. Тази вечер то ще получи признание в един от най-големите храмове на българското изкуство“, каза в заключение Димитър Дженев и покани на сцената Даниела Везиева, заместник-министъра на икономиката, да приветства гостите на тържеството.

Плакетът

Красивият плакет „Златната изба, който победителите от Винарска изба Шато Бургозоне и Винарска изба Едоардо Миролио  добавиха към портфолиото си от награди, е дело на известния ни художник Онник Каранфилян. Той е сред най-големите майстори на екслибриса в света. Основател е на Международния екслибрис център и на Първото международно биенале на екслибриса. Зад гърба си има над 20 самостоятелни изложби  в България, Ливан, Белгия, Чехия, Германия и др.

Наградите на избите - победители връчиха:

Голямата награда „Златната изба“ - Даниела Везиева, заместник-министър на икономиката

Приз „Златната изба“ за предпочитана марка българско вино - Никола Стоянов , заместник-изпълнителен директор на Изпълнителна Агенция за насърчване на малките и средни предприятия. Избата взе още една специална награда -  картина на художника Онник Каранфилян.

Приз „Златната изба“ за любима чуждестранна изба - Сашо Чакалски, изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на Общинска банка. Това е човекът с най-големи заслуги България да бъде приета в престижната и авторитетна Световна винена организация (OIV). Избата взе още една специална награда -  картина на художника Онник Каранфилян.

Диплом „Златната изба“:

Винарска изба Катаржина Естейт получи Диплом "Златната изба на България" от от Стефан Стайков, изпълнителен директор на Национална компания индустриални зони.  Избата взе още една специална награда - ваучер за уикенд за двама в бутиковия хотелски комплекс в Банско "Три маунтинс".

Винарска изба Винарска изба Едоардо Миролио получи Диплом "Златната изба на България" от д-р Любен Станев, собственик на марките електроуреди Дипломат и Термомакс.

Динко Христов (вдясно), търговски директор на Юротим ООД, даде 3 комплекта бутикови вина - Вранец Веритас и Шардоне барик на винарна Стоби от Македония, представлявана в България от фирма Юротим ООД.

Винарска изба Винарска изба Братанови получи Диплом "Златната изба на България" от Пламен Иванов, бранд мениджър на Тирбул ЕАД.

Винарска изба Вила Юстина получи Диплом "Златната изба на България" от Мариус Донкин, директор на Народния театър „Иван Вазов“.

Винарска изба Меди Вали получи Диплом "Златната изба на България" от известния наш музикант и композитор Иван Лечев.

Винарска изба Синтика получи Диплом "Златната изба на България" от  Саша Давидова,  маркетинг и търговски мениджър на ЕКСПЕРТИТЕ.

Томболата

По време на виненото парти бе разиграна томбола. Щастливците с печелевшите изтеглени номера спечелиха:

- електроуреди на фирма Дипломат – връчени от д-р Любен Станев, собственик на Дипломат Корпорейшън

Стефан Стайков (вдясно), изпълнителен директор на Национална компания Индустриални зони, връчи голямата награда от томболата - два ваучера за уикенд в комплекс „Три маунтинс“ в Банско.

- вина на Спиритус Санктус, награждавани на международни конкурси (Шардоне, Вионие и Мускат), връчени от Станислава Петрова, търговски мениджър на избата.

- 3 комплекта бутикови вина - Вранец Веритас и Шардоне барик на винарна Стоби от Македония, представлявана в България от Фирма Юротим, връчени от Динко Христов, търговски директор на Юротим ООД

- два билета за представления в Народен театър „Иван Вазов“ (по избор), връчени от Мариус Донкин – директор на Народен театър „Иван Вазов“

И голямата награда от томболата...

- два ваучера за уикенд в комплекс „Три маунтинс“ в Банско, бяха връчени от Стефан Стайков, изпълнителен директор на Национална компания Индустриални зони.

На снимката най-отгоре: Станислава Петрова, търговски мениджър на изба Спиритус Санктус, връчи на печеливши от томболата вина на избата, награждавани на международни конкурси (Шардоне, Вионие и Мускат).

Снимки: Божидар Марков

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер