Банер

компании > непублични компании


Йоргос Диамантопулос: През 2017 г. очаквам да имаме лек ръст спрямо 2016 г.

Управляващият директор на „Дионисомарбле-България“ EООД пред exporter.bg за това, че има съживяване на строителството в България

"Фокусираме се върху развитието на вече съществуващите клиенти, които разчитат на нас да им гарантираме желаното количество и качество на продукцията, както и обслужване на високо ниво", казва Йоргос Диамантопулос.

"През 2016 г. запазихме основните обеми на производство. Политиката ни е да се развиваме предимно вертикално. Т.е. ние знаем, че не можем да се разширяваме неограничено, защото сме зависими от ограничения капацитет на находищата, върху които са ни предоставени концесии.

Затова подкрепяме максимално старите клиенти, с които имаме договори. Не търсим нови, а ако дойдат, са добре дошли", коментира пред exporter.bg изминалата година Йоргос Диамантопулос, управляващ директор на „Дионисомарбле-България“ EООД.

И допълва, че се фокусират се върху развитието на вече съществуващите клиенти, които разчитат на компанията да им гарантира желаното количество и качество на продукцията, както и обслужване на високо ниво. "И ние го правим", категоричен е Диамантопулос.

"Ние предоставяме на нашите клиенти постоянно качество и на материала, който добиваме за тях, и на обслужването. Това е азбучна истина в бизнеса, която всеки знае, но не всеки го прави", отбелязва управляващият директор на „Дионисомарбле-България“ EООД.

Според него предвид това, че няма да разработват нови находища, поне засега, очаква през 2017 г. компанията да има лек ръст спрямо 2016 г. Разбира се поставя условието, че няма да има драстични международни проблеми, които да възпрепятстват правенето на бизнес.

"Очакваме развитие на строителството в България. Усеща се, че все по-бързо се вдигат цените, което означава, че предлагането е по-малко от търсенето", прогнозира Диамантопулос.

Компанията


„Дионисомарбле – България“ ЕООД, която добива и продава прочутия врачански камък, е силно експортно ориентирана компания. 70 % от продукцията на фирмата е за износ. Останалите 30 % - като суровина и готова продукция са за българския пазар. Част от тази продукция, която български клиенти купуват от „Дионисомарбле – България“ ЕООД, се реализира в Европа.

Наградите


През 2016 г. „Дионисомарбле – България“ ЕООД стана носител на Голямата награда на сайта exporter.bg „Експортьор на годината“ за Устойчивост на развитие. Собственикът на компанията Василиос Красулис получи кристалния плакет от Любен Петров, заместник- министър на икономиката. За трета поредна година „Дионисомарбле – България“ ЕООД спечели приза „Експортьор на годината“ в сектор „Добив на въглища, метални руди, неметални материали и суровини“.

Врачанският камък


Активната разработка на находищата на Врачански варовик, познат още като Врачански камък започва в края на 19, началото на 20 в.Врачанският варовик е подходящ материал за строителни цели, както и за изработка на плочи, стълбища, балюстради, камини, орнаменти, скулптури и др. Някои от най-известните и най-красивите сгради в България са изградени от Врачански варовик.

С течение на времето, поради лесната обработка, декоративните му качества, физикомеханичните му показатели и достъпната цена, врачанският варовик добива световна популярност и разнообразно приложение. Врачанският варовик е добре познат като декоративен и облицовъчен материал в много държави от Европа, Азия и Америка - използва се в интериорни и екстериорни решения при сгради, паметници, паркове, религиозни храмове и др.

На снимката горе: Йоргос Диамантопулос получава призът "Експортьор на годината" в сектор „Добив на въглища, метални руди, неметални материали и суровини“. За трета поредна година „Дионисомарбле – България“ ЕООД е Експортьор № 1 в бранша.

Снимка: Божидар Марков


(Цялото интервю на Димитър Дженев с Йоргос Диамантопулос четете в секция Експорт, на страница Пазари)


 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер