Банер

компании > публични компании


Amazon открива 5000 работни места във Великобритания до края на 2017 г.

„Работните места ще позволят по-бързи доставки, по-голям избор и по-висока стойност за британските клиенти“, заяви Дъг Гур, мениджър на компанията за Великобритания

От Amazon заявиха, че решението от референдума за излизане от ЕС не влияе на нейните инвестиционни планове. Компанията дори се насочи много повече към Великобритания, както и други технологични гиганти като Google и Apple.

Онлайн търговецът на дребно Amazon планира да създаде повече от 5000 работни места във Великобритания през 2017 г., обявиха от компанията, цитирани от Ройтерс.

От Amazon заявиха преди време, че решението от референдума за излизане от ЕС през миналия юни не влияе на нейните инвестиционни планове. Компанията дори се насочи много повече към Великобритания, както и други технологични гиганти като Google и Apple.

Решението да добави над 5000 работни места е рекордно за Amazon за страната. С тази стъпка постоянната работна сила на компанията на Острова ще наближи 24 хил. Души.

„Работните места ще позволят по-бързи доставки, по-голям избор и по-висока стойност за британските клиенти“, заяви Дъг Гур, мениджър на компанията за Великобритания.

Имено във Великобритания Amazon активно тества доставките на стоки чрез дронове, известни като Prime Air. Он-лайн търговецът получи патент за система, чрез която пакетът, който трябва да ви бъде доставен, да бъде придвижен от безпилотен летателен апарат, а различни инструменти, включително парашут, да му помогнат да се приземи на точното място.

Компанията продължава да защитава патенти в тази област.

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер