Банер

компании > класации


"Сенсата Технолоджис България" е Инвеститор на годината 2016

За 11-а година Българската Агенция за инвестиции отличи най-значимите инвестиционни проекти през 2016 г.

Пет компании получиха награди за Инвеститор на годината, още три бяха наградени със специални плакети.


"Сенсата Технолоджис България" е големият победител в 11-ите годишни награди „Инвеститор на годината“ на Българската агенция за инвестиции. Компанията е иноватор в решенията за сензорна техника, електрозащита и контрол в автомобилната индустрия.

Наградата бе връчена от служебният министър-председател Огнян Герджиков.

Дружеството е на българския пазар от 2011 г., като през миналата година откри и завод в с. Царацово, област Пловдив. Инвестицията бе за 50 млн. щ.д. и се разкриха над 600 работни места.

Немската компания "Осрам" ЕООД грабна наградата в категорията "Инвестиция на зелено". Тя откри първото си производствено звено в Източна Европа в с. Труд, област Пловдив. Общият размер на инвестицията е 45 млн. лева, ще бъдат разкрити 900 работни места. Компанията произвежда електронни компоненти за осветителни и контролни системи за дигитално осветление.

Наградата на БАИ „Инвестиция в човешки капитал“ спечели "Интегрейтид микроелектроникс България" - Ботевград. Компанията произвежда електронни компоненти за автомобилния, индустриален и битов сектор. В автомобилния сектор продуктите на компанията обслужват концерните "Фолксваген", "Даймлер", "Волво", "Фиат", "Дженерал Мотърс". На българския пазар е от 1997 г., общият размер на инвестицията 7.6 млн. лева. Нови работни места: 400.

„Теклас-България“ е призьорът в категория "Инвестиция в иновативен бизнес", която открива трети пореден завод. Произвежда каучукови водни съединения и пластмасови изделия за гигантите в автомобилната индустрия. Инвестира над 20 млн. лв. През 2017 г. предстоят нови инвестиции в Кърджали и Крумовград. Новите работни места са над 800.

"Луфтханза Техник София" и "България Ер меинтенанс" получиха наградата в категория "Инвестиция в разширяване на бизнеса". Дружествата са специализирани в обслужване, ремонт и поддръжка на тясно корпусни пътнически самолети. С новата инвестиция от 70 млн. лева ще се изгради ново модерно съоръжение за ремонтно-техническо обслужване на широко корпусни самолети. Ще бъдат открити 165 нови работни места.

Почетни награди и специални плакети бяха раздадени в още 3 категории – за „Успешен стартъп“, за социална инвестиция и за общините с най-много инвестиции през 2016 г.

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер