туризъм > Лято 2017


България очаква ръст на основните си туристически пазари

Между 22 и 45% ръст в ранните записвания, отчитат немските туроператори

„Всичко това дава надежди за още по-успешно Лято 2017, което може да надхвърли рекордните резултати от миналия сезон“, заяви министърът на туризма доц. д-р Стела Балтова


Страната ни става все по-търсен маршрут и са налице всички предпоставки за много успешен летен сезон. Това заяви министърът на туризма доц. д-р Стела Балтова при откриването на първото за годината заседание на Националния съвет по туризъм (НСТ).

България очаква ръст на основните си туристически пазари. Между 22 и 45% ръст в ранните записвания, отчитат немските туроператори. От Русия на този етап се отчита увеличение от 10% също в ранните записвания.

Летищата Варна и Бургас общо отбелязват ръст на планираните полети за активния сезон. Значителни ръстове, спрямо 2016 г., се наблюдават от Холандия - 57%, Франция - 40% и Чехия - 31%. Дори от страни като Швеция и Финландия има повишаване, което е съответно 15 и 9%. Словакия отчита 21%, Полша - 9%, а Германия - 6%.

„Всичко това дава надежди за още по-успешно Лято 2017, което може да надхвърли рекордните резултати от миналия сезон“, подчерта министърът.

Министър Балтова допълни, че се предвижда през сезона на място да бъдат проверени от експертните работни групи по категоризиране, 388 туристически обекта по Черноморието (113 места за настаняване, 275 заведения за хранене развлечения) и 25 СПА обекта.

До момента са събрани над 5,8 млн.лв. от наеми на плажове за 2017 г. Действащите договори за наем на морски плажове към момента са 63. Предстои подписване на договор след проведените търгове за наем за плажове Несебър-Стар град, Къмпинг Веселие, Царево Василико и Устие на р. Велека, съобщи още министър Балтова.

От началото на 2017 г. България е участвала на 14 международни туристически изложения със съдействието на министерството. Съизложители в тях са били над 100 компании, общини и организации.

До края на април предстои институцията да реализира още 14 такива участия, като на 4 от тях страната ще се представи с национален щанд (ITB-Берлин, ITM-Москва, MITT-също в Москва, UITT-Киев).

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер