бизнес > моят бизнес


Електронната търговия в България се увеличава средно с 23% на година

Това обявиха създателите на първото цялостно решение за електронни магазини eStore Solutions

"СИБАНК поставя във фокуса на своята дейност развитието на предприемачеството в България чрез насърчаване на онлайн търговията и подпомагане на клиентите да трансформират бизнеса си от офлайн към онлайн“, каза Франк Янсен, изпълнителен директор на СИБАНК.

Семинар на тема „Цялостни решения за онлайн магазини“ събра вчера над 200 човека с интерес към електронната търговия в Софтуерния университет.

На събитието беше представено първото цялостно решение за онлайн магазини в България eStore Solutions, което комбинира пълния спектър от дейности по създаването, поддръжката, промотирането и осигуряването на сигурни плащания онлайн за електронен магазин.

Програмата е разработена от СИБАНК в партньорство с едни от най-утвърдените имена в областта на дигиталните технологии - SoftUni Digital, СуперХостинг.БГ и STENIK.

Онлайн търговията нараства със средно 23% на година през последните 5 години, посочиха експертите от партньорските организации. По данни на Ecommerce Europe 1,1 млн. са потребителите, които пазаруват онлайн в България или това са 19% от населението над 15-годишна възраст.

Средната сума, която един потребител отделя за онлайн покупки на година, е 262 евро, като самолетните билети и настанявания и пакетните туристически пътувания са най-популярните групи услуги, поръчвани онлайн.

Партньорите в проекта изтъкват, че най-популярните продуктови групи, поръчвани онлайн, са дрехи, ИТ продукти, забавления, обувки и лайфстайл продукти.

Много млади предприемачи искат да се възползват от възможностите на електронната търговия, но нямат нужната професионална експертиза и опит. Затова създателите на eStore Solutions имат за цел да предложат бързо и качествено изграждане на онлайн магазин, съобразен изцяло с индивидуалния проект и специфичните изисквания на всеки клиент.

Те обясняват, че уникалното за българския пазар решение е подходящо както за предприемачи, които вече се занимават с електронна търговия и искат да увеличат продажбите си, така и за такива, които тепърва искат да стартират свой собствен бизнес онлайн. Пакетното решение е с повече от 20% по-изгодно от това услугите им да се купят поотделно.

В сферата на дигиталните продажби наличието на сигурно и надеждно платежно средство за електронен магазин е от изключителна важност. Като част от програмата eStore Solutions СИБАНК предлага надежден начин за приемане на плащания с банкови карти от всички големи картови организации, като осигурява сигурно решение, бързо обслужване и преференциални условия за участниците в програмата.

„Дигитализацията променя света и налага създаването на нови бизнес модели. Банките трябва да са готови да посрещнат предизвикателствата и да подпомогнат клиентите си в дигитализацията на техния бизнес, за да може той да се развива успешно и да расте. СИБАНК поставя във фокуса на своята дейност развитието на предприемачеството в България чрез насърчаване на онлайн търговията и подпомагане на клиентите да трансформират бизнеса си от офлайн към онлайн“, каза Франк Янсен, изпълнителен директор на СИБАНК по време на събитието по повод представянето на eStore Solutions.


 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер