Банер

компании > публични компании


Facebook: Ще комуникираме помежду си чрез силата на мисълта

Социалната мрежа разработва технология в областта на телепатията

Оптични системи за изобразяване на нервната система ще позволят на хората да пишат не с ръце, а директно чрез мозъка си.


Комуникация единствено чрез силата на мисълта. Такава технология разработва Facebook, като обяви това на ежегодната си конференция F8.

Тайно звено на компанията експериментира в областта на четенето на мисли вече няколко месеца. Социалната мрежа разработва оптични системи за изобразяване на нервната система, които ще позволят на хората да пишат не с ръце, а директно чрез мозъка си. Софтуерът ще даде възможност да се набират по 100 думи в минута, което е пет пъти по-висока скорост на писане от тази на което и да е устройство.

Това обясни Реджина Дюган, ръководител на отдела за експериментални технологии на компанията Building 8.

“Звучи невъзможно, но сме по-близо отколкото си представяте”, заяви тя, като обясни, че в бъдеще хората ще могат да споделят мислите си независимо от езика, на който говорят. Английски, испански или мандарин – всички те стават еднакви благодарение на бъдещата технология, прогнозира Дюган. От изказването ѝ все пак стана ясно, че проектът за четене на мисли все още е в начален етап.

В коментар на своята страница във Facebook Марк Зукърбърг коментира, че целта на бъдещата технология е тя да е лека и преносима. Дори простия избор между „да“ и „не“, който ще се извършва със своеобразен „мозъчен клик“ ще позволи на неща като добавената реалност да изглеждат далеч по-естествени. 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер