бизнес > бизнес и технологии


Tesy пуска на пазара първия си умен бойлер

Уредът ще се управлява дистанционно чрез мобилно устройство с помощта на приложението Tesy Cloud

Компанията е четвъртият по големина производител на бойлери в Европа и оперира в 50 държави на 4 континента.


Българската компания Tesy представи първия си умен бойлер, който може да бъде управляван дистанционно чрез мобилно устройство с помощта на приложението Tesy Cloud.

В модела Modeco Cloud са вградени както интернет свързаността, така и умните решения. Целта е била да се вгради адаптивен софтуер, който да мисли вместо хората.

Бойлерът разполага с ръчен режим на ползване и три различни програми, които могат да бъдат настроени според режима на потребителите. За целта са вградени настройки за топлината на водата, за броя душове и еко режим на работа. Последният предполага, че бойлерът засича кога има потребление на вода, а на базата на данните, които събира, използва най-подходящата програма за нас. Той знае кога имаме нужда от вода и може да работи на минимална температура спрямо потреблението ни.

Когато бойлерът не се използва, през мобилното приложение може да се зададе Boost режим, който предлага еднократно затопляне на максимум. Освен това е вградена и възможност за опция за ваканция, която предполага, че може да отбележи колко дни потребителите ще отсъстват и кога ще се върнат, така че бойлерът да знае кога да се включи.

Modeco Cloud включва всички продуктови иновации, които Tesy е разработила през годините, които се произвеждат със специално разработената технология INSUTECH Plus. Тя има за цел да разпределя равномерно изолацията, а благодарение на това се постигат изключително ниски енергийни загуби и по-висока енергийна ефективност.

Бойлерът вече е на пазара, може да се поръчва и на всички пазари, на които компанията оперира – 50 държави на 4 континента.

В момента Tesy е четвъртият по големина производител на бойлери в Европа, като разполага с пет завода. Три от тях са в Шумен, а два - в Смядово.


 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер