Банер

компании > публични компании


Amazon планира да открие ново седалище на стойност 5 млрд. долара

Желанието на Amazon е да позиционира новия си щаб в градски или крайградски район с над 1 млн. души и потенциал да привлече технологични кадри

С покупката за 13.7 млрд. долара на веригата Whole Foods, компанията затвърди още веднъж амбициите си да разшири сферата си на дейност.


Американският он-лайн търговец Amazon планира да открие второ седалище в Северна Америка, в което се очаква да бъдат наети около 50 000 служители. Компанията ще инвестира 5 млрд. долара в новото съоръжение и търси град-домакин.

„Очакваме второто ни седалище да е напълно еднакво на централата ни в Сиатъл“, коментира главният изпълнителен директор на Amazon Джеф Безос, който добавя, че то ще допринесе за милиарди долари под формата на предварителни и текущи инвестиции, както и ще отвори десетки хиляди нови високоплатени работни места. „Радваме се, че ще намерим втори дом“, изтъква още той, цитиран от CNN.

Желанието на Amazon е да позиционира новия си щаб в градски или крайградски район с над 1 млн. души и потенциал да привлече технологични кадри. От компанията обясниха, че докато дойде моментът да наемат екипи и ръководители за новото място, на работещите в момента в Сиатъл ще бъде предложена възможност да се преместят.

Седалището на Amazon в Сиатъл разполага с 33 сгради и 24 ресторанта и кафенета на обща площ от 8.1 млн. квадратни метра. Инвестициите, които е направила компанията между 2010 и 2016 г. са допринесли с 38 млрд. долара към градската икономика. През януари гигантът обяви плановете си да създаде над 100 000 нови работни места за служители на пълен работен ден само в САЩ.

С покупката за 13.7 млрд. долара на веригата Whole Foods, компанията затвърди още веднъж амбициите си да разшири сферата си на дейност. Очаква се да стартират и продажбите на интегрираните „умни“ домашни асистенти Echo, както и да навлязът в сферата на социалните мрежи със собствено приложение.

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер