за ценители > винен бизнес


Мария Христева: Да, MH са моите инициали, моето усещане и възприятие за света на виното, моето вътрешно аз

"Реших, че искам да създам винен бранд, обединил всички онези неща, които търсех в една обща селекция от цяла България. Така се създаде MH Wine Selection", казва в интервю за exporter.bg Мария Христева.

Всяка година моя екип - Димо Сербезов, Симеон Цветанов и аз, ще обикаляме в търсенето на най-доброто вино, и именно то ще става част от нашия бранд.


MH Wine Selection са не само единствени по рода си в България, но и много специални. Защо?

- Много интересен въпрос. Но за да дам ясен отговор, ще трябва да започна с въпрос номер две и да разкажа как се роди идеята за проекта. Имам една моя любима мисъл на Уилям Шекспир, благодарение на която започна всичко - ,,Ако ти дадат разчертана хартия, пиши накриво“. За мен този проект е точно този наклонен, различен и извън рамките текст. Откакто съм любител на виното и откакто станах част от този бранш, преди повече от три години, все нещо някъде не ми достигаше. В някои вина ми липсваше характер, в други нотките на самия регион, трети бяха идеални, но пък нямаха търговски вид. За това реших, че искам да създам винен бранд, обединил всички онези неща, които търсех в една обща селекция от цяла България. Така се създаде MH WINE SELECTION.

И тук идва момента да отговоря, защо е специален - защото е направен от екип, който се обедини зад една обща цел, зад една мисия и колкото и тривиално да звучи - зад една по-голяма и мащабна идеология.

Как се роди идеята за вината от MH Wine Selection?

- Били сме свидетели на много истории, които са изцяло новаторски, незаимствани и всяка една от тях е единствена по рода си.

"Искаме да покажем не само на пазара тук в България, но и навън, че нашето винопроизводство има голям скок в своето развитие; че няколко екипа и изби имат възможността да работят по една обща кауза и да бъдат обединени; и разбира се – да се наслаждаваме на виното", казва Мария Христева.

Аз лично съм непрекъснато свидетел на подобен тип ,,приказки‘‘.

Затова ще бъда откровена, защото винаги обичам да се различавам - истинското ядро на идеята дойде от сблъсъка ми с историята, пътя и работата на известния френски играч по ръгби - Джерард Бъртранд. Какво по-хубаво от това да имаш кумир?

MH Мария Христева ли означава? Ако да, какво иска тя да им придаде от своето светоусещане и излъчване?

- Да, MH са моите инициали. Ще го кажа много просто - моето усещане и възприятие за света на виното – пътят, през който съм минала; уроците, които все още уча; грешките, които поправям и не на последно място – моето вътрешно аз.

Какви пазарни цели си поставяте с тези вина?

- Всяка година моя екип - Димо Сербезов, Симеон Цветанов и аз, ще обикаляме в търсенето на най-доброто вино, и именно то ще става част от нашия бранд, за да може вие, нашите партньори и привърженици на това питие, да се насладите на всички онези качества на виното, които са скрити из старите залежали бъчви на някоя малка и непозната изба, пазени яростно от енолозите. Истината е, че искаме да покажем не само на пазара тук в България, но и навън, че нашето винопроизводство има голям скок в своето развитие; че няколко екипа и изби имат възможността да работят по една обща кауза и да бъдат обединени; и разбира се – да се наслаждаваме на виното.

Кои са следващите вина от семейство MH Wine Selection?


- Преди да представя за първи път бранда MH, само моят екип знаеше всички детайли. Обичам да държа всичко в себе си, докато не изпипам нещата докрай, което понякога ми изиграва лоша шега, защото не търся съвети и не се допитвам до никой. Затова и сега, на този въпрос, мога само да кажа – следва продължение.

Димитър Дженев


 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер