Банер

за ценители > lifestyle


Биреното  училище на DiVino отваря врати в четвъртък

Образованието и по-задълбоченото познание във всяка област предполагат по-отговорни и осъзнати консуматори, които накратко наричаме ценители, казват олганизаторите

Тяхната мисия е да създават култура и кръгове от ценители.

Събитието, с което стартира сезона на станалите вече традиционни дегустации в пространството през магазин Vintage Club в търговския център на кулите Софарма (срещу КАТ София) е не друго, а Биреното  училище на DiVino!

Защо бирено училище? Защото образованието и по-задълбоченото познание във всяка област предполагат по-отговорни и осъзнати консуматори, които накратко наричаме ценители. А мисията на DiVino е да създава култура и кръгове от ценители. В тази връзка разширяващият се пазар на крафт бира у нас също има нужда от определено ниво на познание.

Какво ще научите на биреното училище? Ще ви се предостави възможност да опитате основополагащите стилове в съвременното крафт пивоварство. Те ще бъдат представени от двама български производители и двама вносители. Това са лагер бирите, вайцен бирите, английските ейлове и белгийските ламбик, стронг ейл и бланш бири. Всеки от стиловете освен това ще бъде обяснен и с теоритична част - кратка лекция от по 20 минути.

КОГА?

28 септември 2017 (четвъртък) между 16:00 и 20:00 часа.

КЪДЕ?


Софарма Бизнес Тауърс търговски център, етаж 2, пространството пред магазин Vintage Club.

София, бул. Лъчезар Станчев 5 (кулите срещу КАТ София).

КАК?

Форматът отново е дегустация с вход, като срещу входа си всеки посетител ще получи десет талона за дегустация, с които ще може да опитва от всички представени бири. 50 мл от всяка бира могат да струват 1 или 2 талона (1 талон = 1 лев). Входът е 10 лв. при предварителна продажба от Vintageclub.bg https://www.vintageclub.bg/product/bilet-bireno-uchilishte-1961 и 12 лв. на място. Можете да закупите неограничен брой допълнителни талони.

Лекционна програма на училището:


17:30 – 17:50 Представяне на стила Lager и микропивоварна Veritas. Лектор: Юрий Сидоренко, Veritas

18:00 – 18:20 Представяне на стила Weizen и миркопивоварна Jagerhof. Лектор: Стефан Джурков, Jagerhof

18:30 – 18:50 Представяне на стиловете Lambic, Blanche и Belgium Strong Ale от магазин 1001beers. Лектор: Михаил Григоров, BiraBar.

19:00 – 19:20 Представяне на стиловете английски ейл (Pale Ale, Indian Pale Ale, Porter, Stout). Лектор: Филип Уолш, магазин Beera.

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер