Банер

компании > бирена индустрия


Carlsberg произведе специална бира за феновете на Ливърпул

Пивоварната пуска лимитирана серия бира по случай 25-годишнината от партньорството й с английския футболен клуб „Ливърпул“

Червеният хмел е посаден в земя от легендарния стадион „Анфийлд“, а после е потопен в атмосферата на записи от мачове на „Ливърпул“ през последните 25 години.

Carlsberg произведе лимитирана серия бира, за да отпразнува 25-годишнината от партньорството си с ФК „Ливърпул“. До създаването на юбилейното пиво се стига след проучване и използване на специална технология, която пресъздава атмосферата около феновете на „Ливърпул“ вече 25 години. Учени в лабораторията на Carlsberg в Копенхаген култивират специални насаждения от червен хмел, след което ги посадили в земя от легендарния стадион „Анфийлд“, а после ги потопили в атмосферата на записи от мачове на „Ливърпул“ през последните 25 години, на фона на звука от скандиращи фенове. 

Оригиналният процес на култивиране е станал  възможен, благодарение на инсталирането на силна озвучителна система и 360-градусов видео екран в оранжерията на пивоварната в Копенхаген, където се показвали мачове на „Ливърпул“ от последните три десетилетия. По този начин Carlsberg и „Ливърпул“ очакват верните фенове да успеят да вкусят и победите, и загубите в 25-годишната история на легендарния клуб.

„Проучвания показват, че хмелът расте по-добре, когато е подложен на звукови вибрации, които водят до засилена фотосинтеза и натрупване на по-голяма биомаса. Решихме да използваме тази технология, за да създадем вероятно най-добрата бира в света и да почетем 25-годишната история на Carlsberg и футболен клуб „Ливърпул“, казва Пай Росагер Педас, старши научен сътрудник в изследователската лаборатория на Carlsberg.

“Тази концепция е уникална, тъй като тя се гради на революционната идея, че хмелът може да бъде повлиян от гледките и звука на мачове, изиграни през последните 25-години. Полагаме огромни грижи за терена на стадион „Анфийлд“. Надяваме се хмелът да усвои и невероятната енергия на последователите ни“, отбелязва Дейвид Робъртс, мениджър на тренировъчните терени на „Ливърпул“.

Реколтата от червен хмел е прибрана, след като 6 месеца насажденията са били потопени в атмосферата на стотици футболни мачове, за да бъде създадена специалната Carlsberg Liverpool FC бира. Тя ще бъде дегустирана на 28 октомври 2017 г. в специални пъбове и на стадиона „Анфийлд“ по време на мача от Висшата лига между „Ливърпул“ и „Хъдърсфийлд таун“.

За Карлсберг България


Продуктовото портфолио на компанията включва разнообразие от първокласни бири – националните Шуменско и Пиринско, международните марки на компанията Carlsberg и Tuborg, чешката Budweiser Budvar, немската пшеничена бира Erdinger и белгийската крафт бира Grimbergen, златистия испански лагер с цитрусови нотки San Migel Fresca, италианската Angelo Poretti  с няколко вида хмел и американската Brooklyn Lager с изявен малцов характер.

Карлсберг България предлага на нашия пазар и сайдера Somersby в пет разновидности – ябълка, круша, къпина, боровинка и нар.

За Карлсберг Груп


Карлбсерг Груп е една от водещите пивоварни компании по света, с голямо портфолио от бирени брандове и други напитки. Марките Carlsberg, Baltika и Tuborg са сред най-големите бирени марки на Европа. 42 000 души работят в компанията, а продуктите й се продават на 150 пазара по света. През 2016 година Карлсберг Груп продаде 117 милиона хектолитра бира, което се равнява на 35 милиарда бирени бутилки.

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер