Банер

за ценители > lifestyle


Най-големият уиски фестивал в Централна и Източна Европа със собствена марка уиски - Whiskey Fest Sofia

Уникалното уиски е точно 120 бутилки

Whiskey Fest Sofia е изключително рядко, сингъл малц, плодово, леко опушено, с 46 градуса алкохолно съдържание, нефилтрирано (cask strength), без никакви добавки.


Организаторите и създателите на Уиски Фест София с гордост обявяват своята собствена марка уиски. Тя пристига в точно 120 бутилки за предстоящия фестивал. Бутилирането е от две уникални дестилерии и само от две бъчви, т.е. дебютът е ограничен – по 60 бутилки от вид.

Уискито с марка WHISKEY FEST SOFIA е изключително рядко, сингъл малц, плодово, леко опушено, с 46 градуса алкохолно съдържание, нефилтрирано (cask strength), без никакви добавки. Едната серия е от Хайленд, дестилирана в Old Fettercairn и отлежавала в бъчва №219 тип hogshead.

Другата серия е от Спейсайд, дестилирана е в Glenallachie, отлежавала е в бъчва №215 тип butts. Всеки етикет носи изписан пореден номер, като бъдещите притежатели могат да се насладят на редкия специален вкус или да запазят бутилката си като неповторим колекционерски експонат.

Друга новост тази година е, че един от гостите на Уиски Фест София ще си тръгне с колекция, дарена от всички изложители. Името на щастливеца ще бъде изтеглено на 29 октомври, неделя, в 20:30 ч. пред всички гости на феста. В уникалната колекция, определена за подарък на късметлията, ще има общо 60 различни бутилки – ирландски, шотландски, американски, уелски, японски, тайвански, индийски, смесени, малцови, едномалцови, ръжени, опушени, сладки, ароматни, светли, кехлибарени, рубинени, отлежали, редки, ценни, ръчно направени колекционерски питиета.

Късметлията ще бъде определен с томбола, приходите от която ще бъдат дарени за кауза увеличаване на зелените площи в столицата с дъбови насаждения. Фестът, който е най-голямото и престижно уиски събитие в Централна и Източна Европа, ще бъде официално открит от трима посланици – на САЩ, Ирландия и Великобритания.

Посетителите ще могат да избират за дегустация сред над 400 вида уиски и 60 вида ром и коняк.Коктейли на основата на уиски, бъргъри с бърбън и праскова или със сос от опушено уиски, шоколад с малцово уиски и френски сирена са сред гурме атракциите на събитието. Всяка вечер щастливци ще печелят бутилки марково уиски, изискани аксесоари и почивка, съчетана с уиски семплинг.Билети могат да се купуват на място и важат за трите дни на фестивала.

Премиум билетът осигурява повече уиски кредити за дегустация на различни видове напитки, които се сервират по половин унция – 15 милилитра.

Пълната програма и допълнителна информация за Уиски Фест София 2017 ще намерите на www.whiskeyfestsofia.bg и https://www.facebook.com/whiskeyfestsofia

За повече информация може да пишете на електронен адрес Адресът на е-пощата e защитен от спам ботове. Нужен ви е javascript, за да го видите.

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер