Банер

за ценители > lifestyle


Посланиците на САЩ, Великобритания и Ирландия подкрепиха зелената идея на Уиски Фест София 2017

Ексклузивна томбола по време на най-голямото и престижно уиски събитие в Централна и Източна Европа дава възможност да бъдат спечелени страхотни награди като бутилки уиски, почивки за двама, аксесоари, вкусотии и други изненади.

Средствата от томболата ще бъдат насочени към залесяване на столицата с повече дъбови насаждения.


Посланиците на САЩ, Великобритания и Ирландия, които откриха шестия Уиски Фест в Sofia Event Center, адмирираха зелената кауза на организаторите за подобряване на въздуха в столицата с нови насаждения.

Ексклузивна томбола по време на най-голямото и престижно уиски събитие в Централна и Източна Европа дава възможност да бъдат спечелени страхотни награди като бутилки уиски, почивки за двама, аксесоари, вкусотии и други изненади. Големият късметлия на Уиски Феста, чието име ще стане ясно в неделя, 29 октомври, ще си тръгне с уникална колекция от 60 бутилки престижни марки уискита.

Колекцията (на снимката горе), която притегля като магнит погледите на посетителите, е изложена в средата на залата. Тя съдържа не само познати ирландски, шотландски и американски, но също така японски, тайвански, индийски, опушени, сладки, кехлибарени, рубинени и ръчно направени колекционерски питиета. Средствата от томболата ще бъдат насочени към залесяване на столицата с повече дъбови насаждения. Първите билети за томболата бяха закупени от посланичката на Великобритания у нас Ема Хопкинс, като другите дипломати – Майкъл Форбс и Мартина Стронг, я последваха, щом разбраха за благородната идея за повече зеленина и по-чист въздух в София.

Първите билети за томболата бяха закупени от посланичката на Великобритания у нас Ема Хопкинс, като другите дипломати – Майкъл Форбс и Мартина Стронг, я последваха, щом разбраха за благородната идея за повече зеленина и по-чист въздух в София.

Огромен интерес предизвика най-скъпата бутилка уиски - над 13 000 лв. Ценната течност в нея е отлежавала цели 4 десетилетия.

По време на феста могат да се опитат и да се купят с отстъпка световноизвестни марки питиета от впечатляващия специален магазин на фестивала. Сред изненадите са 120 бутилки собствена марка уиски на Whiskey Fest Sofia, отлежало в 2 вида бъчви и бутилирано за ценители.

Уиски Фест София очаква своите гости до неделя включително, като билети се купуват на място и важат за всичките дни на фестивала. Премиум билетът осигурява повече уиски кредити за дегустация на различни видове напитки, които се сервират по половин унция – 15 милилитра.

Всяка вечер по време на Уиски Феста се вихрят публични дебати, на които американските, шотландските и ирландските уискита си оспорват палмата на първенството. Майсторските класове, за които пристигнаха 20 специалисти от чужбина, посвещават гостите в историята и тайните на световно известите дестилерии. Сред дългоочакваните теми са скритите послания на етикетите, изкуството на японското уиски и присъствието на „водата на живота” на големия екран. Огромна чаша, известна като „уиски граал“, прикова погледите на гостите на феста, както и напитки, бутилирани в шишета като от старинна аптека. За любителите на оригиналния винтидж има възможност за дегустация на уиски от специално доставена бъчва с отлежаващ елексир. Мъже с папийонки, красиви жени с изискани тоалети и бижута, звезди и бизнесмени – за пореден път Уиски Фест предлага атмосфера на световно ниво.

Пълната програма и допълнителна информация за Уиски Фест София 2017 ще намерите наа www.whiskeyfestsofia.bg и https://www.facebook.com/whiskeyfestsofia 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер