Банер

компании > класации


За пета поредна година връчваме наградите “Експортьор на годината”

Класациите ще обхванат фирми от малкия и среден бизнес, защото смятаме, че е национална кауза, те да бъдат подкрепени

Патрон на събитието за пета поредна година е Министерството на икономиката, а генерален спонсор на церемонията по връчването на наградите „Експортьор на годината 2016“ - СИБАНК и ОББ, част от KBC Груп.

Сайтът на успелите в експортния бизнес exporter.bg ще връчи на 2 ноември за пета поредна година наградите “Експортьор на годината”, върху които държи изключителните права. Класациите ще обхванат фирми от малкия и среден бизнес, защото смятаме, че е национална кауза, те да бъдат подкрепени.

Класациите са изготвени от рейтинговата агенция “Актив”, независим член на Geneva Group International, и са проверени от Националния статистически институт.

Големите награди ще са за: Най-големи приходи от експорт за 2016 г., Най-динамично развиваща се компания в експорта за 2016 г., Най-устойчиво развитие в експорта и Завоюване на нови пазари през 2016 г.

Тази година за четвърти път ще има специална награда За рестарт. Тя е за фирма постигнала изключителни успехи в експорта и възродила традициите на България в сектор „Производство на машини и оборудване с общо и специално предназначение“..

Освен големите призове, ще бъде връчена и награда за Най-големи приходи от експорт за 2016 г. в секторите Металургия, Машиностроене, Минна и добивна индустрия, Фармация, Текстил, Производство на храни и напитки, Транспорт и логистика, Парфюмерия и козметика.

Патрон на събитието за пета поредна година е Министерството на икономиката, а генерален спонсор на церемонията по връчването на наградите „Експортьор на годината“ - СИБАНК и ОББ, част от KBC Груп.

Конкурсът е от изключително значение, защото наградите ще донесат престиж на компаниите победители и защото това ще стимулира останалия малък и среден бизнес, върху който се крепи експортът на България. А той е локомотивът на всяка една икономика.

Силният експорт означава силни компании, а оттам силна държава и по-висок стандарт на живот на нейните граждани.

Конкурсът “Експортьор на годината” бе първият опит да се отдаде заслужено внимание на българския износ, който се увенча с успех.  През месец юни 2014 г. беше учреден “Клуб на експортьора”, а броят на фирмите, които влизат в него, непрекъснато расте.

Церемонията по връчването на наградите “Експортьор на годината” ще се състои на 2 ноември, четвъртък, от 19.00 часа, в Народен театър “Иван Вазов”.

(Очаквайте публикация с всички номинирани за големите призове и за призовете в отделните сектори) 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер