Банер

компании > машиностроене


България има около 17 пункта ръст на индекса на промишленото производство в машиностроенето за 2017 г.

Това стана ясно по време на Общото събрание на Българската браншова камара по машиностроене с участието на заместник-министъра на икономиката Лъчезар Борисов.

Зам.-министър Лъчезар Борисов: Във повечето схеми по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020 акцентът е поставен върху преработващата промишленост и в частност върху машиностроенето.

Страната ни отбелязва 17 пункта ръст на индекса на промишленото производство в машиностроенето, сравнено със същия период на 2016 г.

Това стана ясно по време на Общото събрание на Българската браншова камара по машиностроене с участието на заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов.

Машиностроенето е сектор, който носи високи нива на добавена стойност, заяви Лъчезар Борисов и подчерта, че през последните две години има значително нарастване на добавената стойност, като за месеците на тази година ръстът е около 5% при база 2016 г. В Камарата членуват около 300 компании, което е 60%-70% от бизнеса в сектора.

По време на Общото събрание зам.-министър Борисов изтъкна, че за постигането на устойчив ръст правителството приоритетно се стреми да предложи оптимални условия по отношение на бизнес средата. Той припомни на членовете на Камарата, че във повечето схеми по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020 акцентът е поставен върху преработващата промишленост и в частност върху машиностроенето. Обсъден бе и проблемът с недостига на квалифицирана работна ръка, който се отразява сериозно върху бизнеса у нас.

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер