Банер

изби > класации


Връчваме „Златната изба на България“ за 2017 г.

Победителите в конкурса на сайта exporter.bg за любима българска и любима чуждестранна изба ще бъдат обявени тази вечер в Народния театър “Иван Вазов”. За втори път ще бъде връчен приз “Златна изба” за предпочитана марка българско вино. Призьорите за трета поредна година ще бъдат определени с гласовете на читателите на exporter.bg и на ценителите на виното в социалните мрежи.

Конкурсът се провежда под патронажа на Министерството на икономиката.

Exporter.bg, сайтът на успелите в експортния бизнес, ще връчи за трета поредна година наградата „Златната изба на България“. Конкурсът се провежда под патронажа на Министерството на икономиката.

Победителите в надпреварата за любима българска и любима чуждестранна изба ще бъдат обявени тази вечер в Народния театър “Иван Вазов”. За трети път това ще стане с гласовете на читателите на exporter.bg и на ценителите на виното в социалните мрежи.

Именно те влязоха в трудната роля на жури. В продължение на 6 месеца те гласуваха в платформата на сайта и със своите гласове подкрепиха идеята да бъдат наградени най-добрите изби – български и чуждестранни.

Голямата награда „Златната изба“ е за най-силна подкрепа от ценителите на виното в социалните мрежи, а вторият специален приз „Златна изба“ е за нови идеи във винения туризъм.

За втори път тази година ще бъде връчен приз “Златна изба” за предпочитана марка българско вино. Това отново ще стане с гласовете на читателите на exporter.bg и на ценителите на виното в социалните мрежи в специална апликационна форма към платформата за гласуване в сайта.

Още шест български изби ще бъдат отличени със специален диплом „За най-силна подкрепа от ценителите на виното в социалните мрежи“.

В класацията влязоха над 130 от най-успешните български изби от малкия и средния бизнес, които предлагат продукцията си на винения пазар у нас и в чужбина.

Това са фирмите, които поставят началото на модерното българско винарство, съчетавайки традициите и съвременните технологии във винопроизводството.

Идеята на конкурса е събитието да се превърне в ежегоден форум за подкрепа на българските винопроизводители и качественото българско вино, което в съвременната икономическа реалност е съществен мотив за подобряване конкурентоспособноста на фирмите и разширяване на пазарните им позиции.

Читателите на exporter.bg гласуваха и за над 130 чуждестранни изби - модерното лице на Стария и Новия свят. Тази вечер, в Народния театър “Иван Вазов”, една от тях ще получи специален приз “Златна изба” „За най-силна подкрепа от ценителите на виното в социалните мрежи“.

Наградата „Златна изба“ за нови идеи в туризма цели да популяризира винената култура и развитието на винения туризъм у нас. Да поощри новите и модерни български изби да развиват този туризъм, защото той е много привлекателен и като магнит привлича огромен брой туристи от цял свят.

Страната ни има необходимите условия и ресурси за превръщането й в атрактивна дестинация. Към традиционните лозаро-винарски райони със съвременни изби могат да се добавят и други компоненти като богатото културно-историческо наследство, традиционните празници, народните обичаи и уникалната природа, които носят добавена стойност на този туристически продукт.

Плакетът


Красивият плакет „Златна изба" (на снимката), който победителите ще добавят към портфолиото си от награди, е дело на известния ни художник Онник Каранфилян. Той е сред най-големите майстори на екслибриса в света. Основател е на Международния екслибрис център и на Първото международно биенале на екслибриса. Зад гърба си има над 20 самостоятелни изложби в България, Ливан, Белгия, Чехия, Германия и др.

Снимка: Божидар Марков

(Очаквайте репортаж от вечерта на големите призове във винения бранш)

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер