Банер

компании > инвестиции


„Биовет“ ще инвестира 150 млн. евро в Пещера

Компанията планира изграждането на завод за производство на лекарствени вещества и фуражни добавки

Очаква се производството да започне през март 2020 г. и да бъдат разкрити нови 150 работни места. Над 90% от произвежданите продукти в завода ще се реализират на световните пазари.

Водещият европейски производител на фуражни добавки и лекарства за животни - „Биовет” АД, подготвя инвестиция от 150 млн. евро в Пещера.

Това става ясно от проект на Меморандум за разбирателство между правителството и дружеството за изпълнение на инвестиционен проект, одобрен от Министерски съвет.

Проектът предвижда изграждането на завод за производство на лекарствени вещества за хуманната медицина и фуражни добавки върху терен на инвеститора. Очаква се производството да започне през март 2020 г. и да бъдат разкрити нови 150 работни места. Над 90% от произвежданите продукти в завода ще се реализират на световните пазари.

Инвеститорът ще ползва насърчителни мерки, свързани със сроковете и предоставяне на административно обслужване от съответните администрации, както и придобиване на ограничени вещни права върху имоти по реда на Закона за насърчаване на инвестициите.

На извънредно Общо събрание на акционерите, проведено на 29 декември, бе одобрен договор за финансиране между „Биовет“ и Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) на стойност 100 млн. евро. Заемът ще бъде взет именно за финансирането на построяването на новите производствени мощности в Пещера и Разград. Останалата част от инвестицията ще бъде от собствени средства и банков кредит.

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер