бизнес > бизнес и медии


Нов български сайт ще дава отговор на всички важни въпроси, свързани с пазара на труда

Отговорите са: получаваме ли адекватно възнаграждение за труда, колко е средната заплата за определена позиция в сектора, който ни интересува, каква заплата да поискаме при интервю

Zaplatomer.bg е българската локална версия на глобалния сайт Paylab.com, който цели да предостави точни и актуални данни за нивата на заплащане във всички по-големи професионални сфери.

Нов български сайт ще дава отговор на всички важни въпроси, свързани с пазара на труда – получаваме ли адекватно възнаграждение за труда, колко е средната заплата за определена позиция в сектора, който ни интересува, каква заплата да поискаме при интервю и т.н.

Zaplatomer.bg е българската локална версия на глобалния сайт Paylab.com, който цели да предостави точни и актуални данни за нивата на заплащане във всички по-големи професионални сфери и за повечето работни позиции.

Данните в него се събират и актуализират от самите посетители. Всеки потребител може да въведе своята позиция и сферата, в която работи, след което да посочи нивото си на заплащане. Когато бъде попълнена тази анонимна мини-анкета, сайтът дава справка за спектъра на заплащане за такъв тип специалист и помага на потребителя да види къде се намира самият той в този спектър. Информацията е анонимна и безплатна за посетителите.

Създателите на саѝта са категорични, че информацията е достоверна и „много рядко“ попадат на фалшива или подвеждаща информация. Дългогодишният им опит сочи, че респондентите отговарят честно, когато работят в онлайн среда.

Идеята е, когато сайтът натрупа критична маса от статистически данни, предоставени от достатъчно голям брой посетители, да започнат да се генерират доклади за заплатите по позиции и сектори, които ще могат да бъдат закупувани от заинтересовани работодатели на пазара. Това би им помогнало да настроят по-адекватно политиките си по заплащането на своите служители, включително бонус схемите и социалните придобивки и да станат по-конкурентоспособни на пазара. Този тип услуга вече е налична в „оригиналния“ сайт Paylab.com и е много популярна сред локалните работодатели на словашкия пазар.

Любопитното  в сайта и една от най-харесваните опции от младите, е възможността да изчислите кога ще заработите първия си милион, при настоящото ви заплащане. Така потребителите „си сверят часовниците“ с пазарната ситуация и нивата на заплащане.


 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер