изби > международни изложения


„Винария 2018“ ще покаже първото в света витализирано вино и арт бутилки на световноизвестен художник на графити

Над 50 български и чуждестранни изби ще презентират своите колекции

Сред новостите на „Винария 2018“ е и сомелиерски тезгях – енергиен хармонизатор на виното, който няма аналог в световен мащаб, според неговия създател Дарин Божков.

Вино, узряло с музика на Бетовен, и бутилки, украсени с рисунки от световноизвестен художник на графити, дебютират на тазгодишното издание на „Винария 2018“ от 21 до 25 февруари в Международен панаир Пловдив.

На гостите на форума ще бъде показано първото в света сертифицирано витализирано вино. То е отлежавало девет месеца под звуците на творби от Лудвиг ван Бетовен, които имат мощен енергиен заряд, коментират изложителите от бутикова изба „Балар“. Акустичните вълни променят излъчването на молекулите и така се мултиплицират положителните качества на напитката, обясниха нейните създатели. Първата колекция витализирано вино е Мерло х Пети вердо, реколта 2013, от която са направени само 320 бутилки.

Друг хит ще бъдат арт бутилките на Friends Beverage Group - компания от САЩ, положила началото на новата категория „Вино за забавления“. Ексцентричните опаковки идват само месец след световната премиера в Ню Йорк.

Арт бутилките - алуминиеви от 330 мл и стъклени от 750 мл, допълват серията кенове, в които за първи път в света са предложени вино и коктейли на винена основа, съчетана с кафе, кокос, кола, ягода, праскова. Те също ще присъстват на изложбата.

Сред новостите на „Винария 2018“ е и сомелиерски тезгях – енергиен хармонизатор на виното, който няма аналог в световен мащаб, според неговия създател Дарин Божков. В оригиналната мебел е вграден планински кристал, предпазващ от енергийно замърсяване, пояснява авторът.

Над 50 български и чуждестранни изби от Италия, Португалия, Франция и др. ще презентират своите колекции на „Винария“.

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер