Банер

компании > публични компании


Amazon откри тропическия си офис в Сиатъл

В новата сграда, наречена Сферите, има 40 000 растения

Само седмица преди това, Amazon откри и първия си физически магазин без касиери.

Лидерът в онлайн търговията Amazon откри в Сиатъл новия си офис, оформен като поредица от стъклени кълба, и със закрита тропическа гора.

Във футуристичната сграда на технологичния гигант, наречена Сферите, има над 40 000 растения от повече от 400 различни вида, пише "Индипендънт".

Сградата се състои от три стъклени купола, направени от над 2000 стъклени панела, предназначени да спрат производството на излишна топлина.

Много от растенията в тази своеобразна ботаническа градина на Amazon са от планински райони на тропически страни, където температурите са по-хладни.

От Amazon твърдят, че звукът на водата, преминаващ през сградата, и миризмата на цъфтящи цветя ще вдъхновят "творчеството" и може би дори ще подобрят мозъчната функция, като се позовават на изследвания, свързващи повишената производителност с по-естествена среда.

Седмица по-рано Amazon даде старт на друг свой революционен проект – откриването на първия физически магазин, в който няма касиери. Обектът в Сиатъл е с големина 1800 кв. фута и предлага всичко от скоби през леки закуски до алкохол.

Още през декември 2016 г. компанията разказа за своите намерения, като представи възможността да пазаруваш в магазина, носейки телефона си с инсталираното приложение на Amazon, да вземеш каквото искаш от рафтовете и да си излезеш от магазина, без да се налага да плащаш. Стоките не са безплатни, просто таксуването става автоматично чрез свързания банков акаунт с приложението.

Оттогава до сега компанията е работила по тестването на магазина и усъвършенстване на технологии за наблюдение – камери, датчици и т.н. През март миналата година Amazon се сблъска с технически проблеми, след като повече от 20 души едновременно пазаруваха тестово и се наложи забавяне на старта. Но явно този проблем вече е разрешен.

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер