експорт > международни изложения


Седмото издание на Балканският винен конкурс и фестивал стартира с нова визия

Регламентът също е променен - вината ще се оценяват по 100 – точковата система. Прибавя се още един медал: Double Gold.

„От тази година започваме партьорство с най-голямата винена организация в Китай — Interwine China“, казва Галина Нифору.

От 17 до 20 май, в  Гранд Хотел София ще се проведе седмото издание на Балканският винен конкурс и фестивал (BIWC). За тези седем години той се наложи като форум за отлични вина, престиж и популярност на вината от региона, неизменна и важна част от които са българските.

Всяка година интересът към събитието растeq както от страна международното жури, което и тази година е много силно (4 Masters of Wine и 1 Master sommelier), така и от страна на многобройните вносители, търговци, медии и винени любители.

От тази година регламентът на BIWC е променен -  вината ще се оценяват по 100 – точковата система (до момента оценяването беше извършвано по 20 – балната система). Прибавя се още един медал: Double Gold. Промяната в регламента е важна, защото повечето изби използват 100 - балната система като маркетингов инструмент и така с гордост ще могат да показват точките си.

От тази година се добавя още един медал - Double Gold.

От друга страна използването на новия медал Double Gold ще позволи на изключителните вина да блеснат и така ще улесни процеса за определяне на трофеите в отделните категории на конкурса.

За седмото си издание BIWC излиза с нова визия. “От доста време мислим за ребрандирането на Конкурса и съответно на всички негови атрибути  - сайт, медали, трофеи, стикери, дипломи – сподели Галина Нифору, директор на BIWC. Когато започнахме нещата стояха по друг начин. Сега се търсят по изчистени и опростени визии. Мисля, че сме на прав път. Засега отзвукът, както от България, така и от чужбина е много добър! От тази година започваме партьорство с най-голямата винена организация в Китай — http://www.interwine.org/en/, с която ще подпишем споразумение за реклама и промотиране на Балканските вина на 28 март в Гуанджоу, Китай. Поредица от събития ще бъдат подготвени с цел промотиране на медалистите от BIWC 2018.“

Балканския винен фетстивал ще бъде посетен от 30 вносители от САЩ, Китай и Япония, както и от много други, които вече са заявили своя интерес – Канада, Белгия, Холандия, Чехия, Полша, Великобритания и др.

Очаквайте интересната съпътсваща програма на сайта на форума: www.balkanswine.eu
 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер