Банер

компании > класации


ASOS е най-желаната компания за работа в Обединеното кралство

Социалната мрежа LinkedIn направи класация за най-търсените работодатели във Великобритания през 2018 г.

В челната петица са още BBC, консултантска фирма McKinsey, швейцарската Richemont и KERING

Онлайн търговецът за мода ASOS е най-желаната компания за работа в Обединеното кралство през 2018 г. Социалната мрежа LinkedIn направи класация за най-търсените работодатели във Великобритания през 2018 г., цитирана от CNBC.

Данните са събрани от 24 млн. души от Обединеното кралство, като първенците са определени след обстоен анализ, свързан с обхвата на търсенето на работа, ангажираността, интереса към работата и задържането на работниците.

В листата попадат все глобални компании, които са лидери в своите сфери.

На второ място е класирана британската компания BBC - една от водещите световни телевизии, чиято цел е да "информира, образова и забавлява" със своите услуги по телевизията, радиото и онлайн.

Третата най-желана компания за работа е консултантска фирма McKinsey, която определя себе си като "доверен съветник на водещите световни компании, правителства и институции". Фирмата работи в повече от 120 града, има над 14 000 консултанти и над 90 години управленско консултиране, което помага на клиентите от публичния и частния сектор да подобрят резултатите си.

В Топ 10 на LinkedIn попадат още финансовият гигант JP Morgan Chase, който има над 200 години опит и оперира в над 100 държави по света. Компанията, специализирана в потребителското, корпоративното и инвестиционното банкиране, управлението на активи и частното банкиране, заема 6 място.

Глобалният гигант в областта на електронната търговия Amazon със своите над 540 000 служители по цял свят е седмият най-търсен работодател. Неговият основател Джеф Беззос, неведнъж е казвал, че мисията му е да бъде "най-ориентираната към клиентите компания на Земята".

Базираната в Лондон EY, една от най-големите банкови и финансови групи в света HSBC и световната консултантска фирма за управление и бизнес стратегии BCG са съответно на осмо, девето и десето място с списъка на LinkedIn.


 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер