бизнес > бизнес и образование


Българският бизнес среща младите ни сънародници в Берлин на 21-и април

Над 30 компании, опериращи в България, ще вземат участие в ежегодното кариерно изложение на "Български кариерен форум"

В програмата са планувани уъркшопове и презентации, които ще потопят заинтересованите в работната атмосфера на компаниите изложители.

Над 30 компании, опериращи в България, ще вземат участие в ежегодното кариерно изложение на "Български кариерен форум", което ще се състои на 21-и април в Берлин.

Сред изложителите са водещи фирми от сферата на компютърните технологии, инженерните науки, банковия и финансов сектор, консултантските услуги, производството, потребителските стоки и човешките ресурси. Те ще се запознаят с млади български специалисти, учащи и работещи в Западна Европа.

Изложението се провежда за четвърти път в Германия, като предишните издания се състояха в европейския финансов център Франкфурт.

„Направихме крачката към столицата заради засиления интерес на българите в града и околностите. Това е първото българско кариерно изложение с такива мащаби в Берлин и се радваме на голям интерес от фирмите и очакваме много посетители.” – разказва оперативният координатор в Берлин Елена Карагяурова.

Над 100 000 са регистрираните българи в Берлин и прилежащата ѝ провинция Бранденбург, като близо 8 000 от тях са учащи в едни от най-елитните висши учебни заведения във Федералната република.

В програмата са планувани уъркшопове и презентации, които ще потопят заинтересованите в работната атмосфера на компаниите изложители. На разположение на посетителите ще бъде отворен и специален щанд, на който те ще могат да получат съвети и насоки за своето CV.

Една от характерните особености на Форума е, че той не се изчерпва единствено с индивидуалните консултации в деня на събитието, а продължава цяла година и е достъпен от всяка точка на Европа посредством онлайн платформата на "Български кариерен форум". На разположение са десетки обяви за отворени позиции и стажантски програми, за които може да се кандидатства директно чрез прилагане на CV.

Само преди месец се проведе и поредното издание на форума в Лондон. 22 родни компании гостуваха в британската столица и се срещнаха с близо 200 млади сънародници, които живеят, учат и работят  на Острова. Сред посетителите се наблюдаваха както профили със солиден професионален стаж в Западна Европа, така и студенти в начален етап на развитие. Анкета, проведена сред гостите на форума, показа, че в сравнение с минали години, сред младите българи се наблюдава тенденцията да са все по-склонни да продължат своето развитие в родината.

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер