бизнес > бизнес и образование


“Български кариерен форум” дебютира в Берлин

Рекорден брой фирми взеха участие в последното за годината издание на форума

Разнообразни бяха профилите на заинтересованите да се консултират с компаниите студенти и млади професионалисти - от първокурсници до специалисти със солидна визитка и дългогодишен международен опит.

Рекорден брой български фирми взеха участие в превърналото се в ежегодна традиция кариерно изложение на “Българския кариерен форум”. Тазгодишното издание бе дебютно за немската столица Берлин, след като в последните три години събитията се провеждаха във Франкфурт. Събитието привлече над 30 водещи компании от България и над 120 наши сънародници, живеещи в Германия.

Началото на събитието бе поставено от Елена Карагяурова и Явор Гочев от координационния екип на организацията, които приветстваха изложителите и първите посетители и поздравиха многобройния екип на “Български кариерен форум” за усърдната работа в последната половин година.

"Три години поред организирахме Форума във Франкфурт, където станахме изключително разпознаваеми. Сега предизвикателството пред нас е Берлин с надеждата и тук да станем част от живота на българската диаспора" – разказа Кристиян Бегажев, координатор на корпоративния екип в “Български кариерен форум”.

32 опериращи в България компании от индустриите на компютърните технологии, инженерните специалности, банковия и финансов сектор, потребителските услуги и човешките ресурси разговаряха с младите, желаещи отново да изберат България за своята реализация.  За втора поредна година основен спонсор на кампанията бе "Теси", най-големият български и водещ европейски производител на електрически бойлери и отоплителни уреди за дома.

Това са ентусиастите, които правят нещо толкова важно за България

В хода на кариерния ден освен персонални консултации с фирмите изложители, посетителите имаха възможност да вземат участие в информационни презентации и практически работилници от страна на компаниите.

Разнообразни бяха профилите и на заинтересованите да се консултират с компаниите студенти и млади професионалисти - от първокурсници до специалисти със солидна визитка и дългогодишен международен опит.

"Български кариерен форум" е като девиза на София - "Расте, но не старее." Запазва се младежкият дух и многото положителни и приятелски чувства. Виждам колко лесно хората стават приятели дори на това събитие. Форумът носи много надежда!" – сподели Ясмина Тал, представител на ChaosGroup, компания, световно утвърдила се със своите технологиите, свързани с компютърна графика.

"На форума ме доведе идеята да се запозная с различни възможности за продължаване на кариера в България и да комбинирам уикенда с приятна разходка в Берлин. Направи ми впечатление, че компаниите са доста отворени, проучващи внимателно индивидуалния профил и предпоставящи да вярвам, че мога да намеря нещо добро в България“, бяха думите на Даниел Йорданов, първият посетител на събитието.

В основата на организацията стоят някогашни български студенти в чужбина, които днес успешно се реализират обратно в родината. Началото на "Български кариерен форум" датира от 2013-а година, а Берлин е четвъртата локация, на която се провежда ежегодното изложение. Значителна подкрепа оказват настоящи български студенти на Запад, които изцяло доброволчески се посвещават в професионалната реализация на проекта.

Всяка година техни връстници получават шанса да надникнат в работния процес в професионалната среда в България, с което да се доближат още повече до идеята един ден да се завърнат у дома.

С изложението в Берлин завърши и тазгодишния форумен календар на "Български кариерен форум", който едва след няколко месеца ще стартира новата организация за предстоящите събития през пролетта на 2019-а. Онлайн платформата на форума обаче остава напълно достъпна за всички заинтересовани по всяко време на годината.

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер