бизнес > бизнес и технологии


Amazon разработва първия си домашен робот

Компанията вече има други хардуерни решения като Kindle и Fire Phone, както и умните асистенти Echo, задвижвани от виртуалния асистент Alexa

От компанията планират до края на годината да оборудват с домашни роботи домовете на своите служители. До потребителите се очаква те достигнат най-рано през 2019 г.

Технологичният гигант Amazon работи по своя първи домашен робот, съобщава Bloomberg. Проектът носи кодовото име Vesta.

Това няма да е първият подобен продукт на компанията. От Lab126 – научно-изследователският център на Amazon, вече излязоха и други хардуерни решения като Kindle и Fire Phone. Там бе разработена и серията умни асистенти Echo, задвижвани от виртуалния асистент Alexa. С този си продукт гигантът не само проби в нишата, но и се превърна в безспорен лидер.

Все още няма яснота как ще изглежда той, нито какво ще е основното му предназначение. Очакванията са, че домашният робот ще е нещо като „мобилна Alexa”, която да следва стопанина си и ще му помага в случаите, когато той не може да си говори директно със своя високоговорител.

Проектът Vesta е възникнал преди няколко години, но едва през тази Amazon решава да го приоритизира.

От компанията планират до края на годината да оборудват с такива роботи домовете на своите служители. До потребителите се очаква те достигнат най-рано през 2019 г. Това обаче не е сигурно, предвид че нерядко хардуерните продукти на Amazon биват прекратявани преждевременно.

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер