Банер

за ценители > lifestyle


100 милиона години храна - вечеря посветена на една ценна книга

Интересен антропологичен разказ и пътепис за храната на нашите предци и развитието й днес в различните човешки култури.

Книгата 100 милиона години храна на Стивън Ли ще бъде представена по време на вечерята от Десислава Димитрова – неин преводач, доктор по биология и координатор на Slow Food в България.

Багри, софийският ресторант, който изцяло споделя философията на Slow Food, ви предлага на 19 юни, вторник, една специална вечеря, посветена на новоиздадената от Gourmet Publishing книга 100 милиона години храна – интересен антропологичен разказ и пътепис за храната на нашите предци и развитието й днес в различните човешки култури.

Книгата 100 милиона години храна на Стивън Ли ще бъде представена по време на вечерята от Десислава Димитрова – неин преводач, доктор по биология и координатор на Slow Food в България.

Меню 100 милиона години храна
Шеф-готвач Ивайло Игнатов

За добре дошли: малка вкусна изненада

Розово-червени домати, цвекло печено в сол, овче сирене от ферма Багри, листа от маточина
вино: Rupel Rose Anita каберне совиньон, санджовезе и мелник 55 2017

Жарен свински език от Източнобалканска свиня с качамак, зеле, сос от шипка и орехи
вино: Bratanov Chardonnay Sur Lie 2017

Кайсии с мед и варива, еленски бут, родопско жълто сирене
вино: Villa Melnik Bergule мелник и пино ноар 2014

За десерт: Тарталета с череши, бахар и мастика

Цена на куверта: 55 лева
Място: София, ресторант "Багри", ул. Добруджа 10
Ден и час: 19 юни, вторник, 19:30 часа

Цената включва 4-степенно меню, по 100 ml от всяко вино и книгата 100 милиона години храна на Стивън Ли.

Куверт може да закупите онлайн: https://www.vintageclub.bg/product/kuvert-vecherya-100-miliona-godini-hrana-2491

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер