за ценители > lifestyle
100 милиона години храна - вечеря посветена на една ценна книга
|
Интересен антропологичен разказ и пътепис за храната на нашите предци и развитието й днес в различните човешки култури.
Книгата 100 милиона години храна на Стивън Ли ще бъде представена по време на вечерята от Десислава Димитрова – неин преводач, доктор по биология и координатор на Slow Food в България.
|
Багри, софийският ресторант, който изцяло споделя философията на Slow Food, ви предлага на 19 юни, вторник, една специална вечеря, посветена на новоиздадената от Gourmet Publishing книга 100 милиона години храна – интересен антропологичен разказ и пътепис за храната на нашите предци и развитието й днес в различните човешки култури.
Книгата 100 милиона години храна на Стивън Ли ще бъде представена по време на вечерята от Десислава Димитрова – неин преводач, доктор по биология и координатор на Slow Food в България.
Меню 100 милиона години храна Шеф-готвач Ивайло Игнатов
За добре дошли: малка вкусна изненада
Розово-червени домати, цвекло печено в сол, овче сирене от ферма Багри, листа от маточина вино: Rupel Rose Anita каберне совиньон, санджовезе и мелник 55 2017
Жарен свински език от Източнобалканска свиня с качамак, зеле, сос от шипка и орехи вино: Bratanov Chardonnay Sur Lie 2017
Кайсии с мед и варива, еленски бут, родопско жълто сирене вино: Villa Melnik Bergule мелник и пино ноар 2014
За десерт: Тарталета с череши, бахар и мастика Цена на куверта: 55 лева Място: София, ресторант "Багри", ул. Добруджа 10 Ден и час: 19 юни, вторник, 19:30 часа
Цената включва 4-степенно меню, по 100 ml от всяко вино и книгата 100 милиона години храна на Стивън Ли.
Куверт може да закупите онлайн: https://www.vintageclub.bg/product/kuvert-vecherya-100-miliona-godini-hrana-2491
|