политика > бизнес среда


Британски профсъюз настоява за нов референдум за Brexit

„Британските граждани гласуваха за излизане от ЕС, но не и за икономически хаос и отказване от работни места и от граждански права“, коментира Тим Роуч, генерален секретар на профсъюза GMB

Според Роуч членовете на профсъюза в областта на производството, търговията на дребно и други сектори се сблъскват с несигурност, тъй като все още предстои британското правителство да договаря споразумение с ЕС.

Един от най-големите британски търговски профсъюзи призова за провеждането на втори референдум дали Обединеното кралство да излезе от Европейския съюз, пише Associated Press.

Аргументът на организацията да иска ново гласуване, е че според нея през 2016 г. гласоподавателите са били подведени по време на кампанията преди референдума на 23 юни.

Според профсъюза GMB, който има над 600 хил. членове, обещанията, които са били направени по време на кампанията преди референдума просто не са имали нищо общо с реалността. Генералният му секретар Тим Роуч коментира, че членовете на профсъюза в областта на производството, търговията на дребно и други сектори се сблъскват с несигурност, тъй като все още предстои британското правителство да договаря споразумение с ЕС.

Роуч допълва, че британските граждани са гласували за излизане от ЕС, но не и за икономически хаос и отказване от работни места и от граждански права. Според него хората, гласували на референдума преди две години, трябва да имат избор дали да приемат или отхвърлят окончателното споразумение по Brexit.

До датата, на която трябва да се осъществи отцепването на Обединеното кралство от ЕС на 29 март 2019 г. остават по-малко от седем месеца, а Брюксел и Лондон все още нямат консенсус по някои ключови теми, сред които дали Островът да остане част от единния пазар на ЕС и как да се избегне въвеждането на твърда граница между Северна Ирландия и Република Ирландия.

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер