Банер

компании > публични компании


Джеф Безос създава мрежа от училища

Изпълнителният директор на Amazon създава благотворителен фонд на стойност 2 млрд. долара

Състоянието на Безос се равнява на 164 млрд. долара.

Главният изпълнителен директор на Amazon Джеф Безос създава благотворителен фонд на стойност 2 млрд. долара, който ще помага на бездомните и ще създаде нова мрежа от училища, съобщава Би Би Си.

Инициативата се нарича Day One Fund (Фонд "Ден 1") и според Безос ще помогне на съществуващите организации с нестопанска цел, които помагат на бездомните семейства и ще финансира "мрежа от нови, нетърговски начални училища в общности с ниски доходи.

Безос често е критикуван, че не отделя достатъчно за благотворителни каузи въпреки, че е най-богатият човек в света. Състоянието му в момента се равнява на 164 млрд. долара. Критиците правят аналог с други от най-богатите хора в света като Уорън Бъфет и Бил Гейтс, които отделят много по-голяма част от своето състояние за социални каузи.

Безос поиска съвет миналата година от своите последователи в Twitter как да използва личното си състояние за благотворителност.

Фондът ще бъде разделен на Day 1 Families Fund (Фонд Ден 1 за семействата) и Day 1 Academies Fund (Академичен Фонд Ден 1).

Отделно от тази инициатива, досега най-богатият човек в света е дарявал за схеми, които подпомагат деца на имигранти, изследвания за лечение на рак и на университета Принстън, припомня Би Би Си.

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер