Банер

компании > публични компании


АББ строи нов завод в Петрич

Инвестицията е за 7 млн. лв., като това е петата производствена база у нас

Заводът ще осигури нови 420 работни места.

Шведско-швейцарското дружество АББ започва изграждането на нов завод в Петрич. Компанията е лидер в производството на продукти за електроснабдяване и за индустриална автоматизация и това ще е втората голяма инвестиция в региона и петата ѝ производствена база в България.

Инвестицията е в размер на 7 млн. лева и ще бъдат създадени още 420 работни места. Предприятието ще е с площ от 7 400 кв.м. и ще произвежда продукти ниско напрежение за АББ. Новият завод ще бъде изграден до първата база в града.

Той ще включва производствено хале с площ от 3 500 кв. м., административна част с площ 1 500 кв. м., както и 2 400 кв.м. зони за логистика и експедиция за дистрибуция на произведените артикули.

„Решението да направим нова инвестиция в района на Петрич дойде след като станахме свидетели на изключително високото ниво на работа на първия ни завод в града. Местният екип работи с отлична ефективност за постигането на начертаните цели“, сподели Франк Вентцлер, регионален мениджър за бизнес направление „Сградна апаратура“.

АББ oтвopи пъpвия cи цeнтъp пpeз 1996 г., ĸойто e paзпoлoжeнa нa плoщ oт 5000 ĸвaдpaтни мeтpa. Taм ce пpoизвeждaт пpoдyĸти, изнacяни зa Гepмaния и Швeйцapия. Koмпaниятa имa oщe бaзи в Paĸoвcĸи и Ceвлиeвo, както и cepвизнa бaзa във Bapнa.

Зa минaлaтa гoдинa мeждyнapoднaтa гpyпa нa АББ oтчитa пpиxoди в paзмep нa 34,31 милиapдa дoлapa.

„В качеството си на бивш управител на първата производствена база, за мен е много специален момент да видя как АББ продължава да се разраства в Петрич. През годините предприехме доста добри начинания и назначихме на работа много квалифицирани кадри, които доказаха на АББ Груп, че Петрич има потенциала да се развива дори още повече”, сподели Марсел ван дер Хук, изпълнителен директор на дружеството в България.

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер