експорт > международни изложения


Родни фирми обраха златните медали от Международния технически панаир

Наградите бяха връчени на церемония във Виенския павилион на Международен панаир Пловдив

Сред отличените изделия на наши фирми са иновации в световен мащаб.

Продукти на български фирми обраха златните медали от Международния технически панаир, където участие взеха над 550 фирми от 35 държави. Общо 29 експоната бяха отличени в Конкурса за иновации, а 17 от тях са разработки на наши предприятия.

„България е пред прага на ускорено развитие, за тази година очакваме 4% ръст на икономиката“, заяви ресорният заместник-министър Лъчезар Борисов в приветствието си към изложителите. Той връчи отличия на 5 компании в категория „Машиностроене“ и припомни, че производството на машини и оборудване с общо и специално предназначение обхваща 5% от стойността на индустриалното производство в страната.

Сред отличените изделия на наши фирми са иновации в световен мащаб, като  експонатите на рекордьора по златни медали - „Елпром Троян“. Компанията получи 4 приза за продукти в сферата на мониторинга и защитата от аварии при работата на електромоторите. Чрез тези постижения новости от автомобилостроенето се внедряват в електротехниката, обясниха създателите.

Световна новост е и супермощният слънчев колектор за топла вода на производител от Силистра. Скоро на пазарите в Европа и САЩ ще се появи  интегрирана бизнес система – облачно решение от висок клас, на наша софтуерна фирма. Панаирно злато спечели и система с фискална памет за бензиностанции на самообслужване, която пести разходи за персонал. Приз получи и битумен продукт, с чиято помощ фрезован отпадъчен асфалт може отново да се използва при ремонти на пътища. Мини мандра за малки количества сирене, кашкавал, прясно и кисело мляко също е сред призьорите.

Носител на авторитетната награда стана и автомобилът KUV 100 на индийската марка „Махиндра“. Тя дебютира у нас на „Ауто сити Пловдив 2018“.


 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер