Банер

за ценители > lifestyle


Звездни испански шеф - готвачи с майсторски класове на GastronomiX 2018

Третото издание на единствения у нас професионален форум за висша кулинария ще се проведе от 7 до 10 ноември, в зала 6 на Интер Експо Център, в рамките на СИХРЕ.

GastronomiX е оживено място за срещи и контакти на цялата професионална кулинарна общност в България и форум, който развива и популяризира българската висша кухня.

В началото на месец ноември предстои да се проведе GastronomiX 2018. Третото издание на единствения у нас професионален форум за висша кулинария ще бъде от 7 до 10 ноември, в зала 6 на Интер Експо Център, в рамките на СИХРЕ.

Ключова част от програмата са майсторските класове на шеф-готвачи от легендарни ресторанти с две звезди Мишлен в Испания.

Създаден с цел младите и изграждащите се професионалисти в готварството, сладкарството и ресторантьорството в България да черпят вдъхновение, идеи и техники от утвърдени капацитети в бранша, GastronomiX предлага майсторски класове, демонстрации и презентации на световно ниво. Сред лекторите на форума тази година са знаменити испански шеф - готвачи от ресторанти с две звезди Мишлен, сладкар на най-високо световно ниво и още големи професионалисти. Благодарение на тях готвачи и ресторантьори от младото поколение у нас могат да овладеят по-горни нива в професията, да получат нови ценни знания и умения.

GastronomiX е оживено място за срещи и контакти на цялата професионална кулинарна общност в България и форум, който развива и популяризира българската висша кухня. Събитието е подходящо и полезно не само за професионални готвачи и сладкари, а и за ресторантьори, кетъринг компании, сомелиери, хора с друг професионален или личен интерес към храната и, разбира се, за медии.

Четирите дни на GastronomiX 2018 включват богата и интересна програма. Началото ще постави уважаваният италиански шеф - готвач Масимо Росето, посланик на великата традиция на ризотото и бранда Riso Gallo.
В четвъртък, на 8 ноември, са звездните майсторски класове на Maрио Сандовал, шеф - готвач на ресторант Coque в Мадрид (2* от Мишлен) и на шеф - готвач от митичния екип на Disfrutar в Барселона (2* от Мишлен): Едуард Шатрук, Ориол Кастро и Матеу Касаняс – работили с Феран Адриа в El Bulli.

В петък, на 9 ноември, на сцената ще видим белгиеца Анри Донно, главен шеф -  инструктор на престижната HRC Академия, а последният ден на GastronomiX, събота, е посветен на висшето сладкарство. Благодарение на българската Pastry Academy, демонстрация „Шоколад“, ще води един от най-добрите шоколатиери в света, британецът Мартин Шифърс, печелил два пъти Европейската купа по сладкарство.

Това са само част от лекторите на GastronomiX 2018. Презентации ще изнесат и утвърдени български професионалисти. Очаквайте скоро пълната програма на събитието.

Организатори и идеолози на GastronomiX са Българската асоциация на професионалните готвачи (БАПГ), Интер Експо и Конгресен Център и Gourmet Publishing.

Следете актуалната информация на фейсбук страницата на GastronomiX 2018.

 
 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер