за ценители > lifestyle
Звездни испански шеф - готвачи с майсторски класове на GastronomiX 2018
|
Третото издание на единствения у нас професионален форум за висша кулинария ще се проведе от 7 до 10 ноември, в зала 6 на Интер Експо Център, в рамките на СИХРЕ.
GastronomiX е оживено място за срещи и контакти на цялата професионална кулинарна общност в България и форум, който развива и популяризира българската висша кухня.
|
В началото на месец ноември предстои да се проведе GastronomiX 2018. Третото издание на единствения у нас професионален форум за висша кулинария ще бъде от 7 до 10 ноември, в зала 6 на Интер Експо Център, в рамките на СИХРЕ.
Ключова част от програмата са майсторските класове на шеф-готвачи от легендарни ресторанти с две звезди Мишлен в Испания.
Създаден с цел младите и изграждащите се професионалисти в готварството, сладкарството и ресторантьорството в България да черпят вдъхновение, идеи и техники от утвърдени капацитети в бранша, GastronomiX предлага майсторски класове, демонстрации и презентации на световно ниво. Сред лекторите на форума тази година са знаменити испански шеф - готвачи от ресторанти с две звезди Мишлен, сладкар на най-високо световно ниво и още големи професионалисти. Благодарение на тях готвачи и ресторантьори от младото поколение у нас могат да овладеят по-горни нива в професията, да получат нови ценни знания и умения.
GastronomiX е оживено място за срещи и контакти на цялата професионална кулинарна общност в България и форум, който развива и популяризира българската висша кухня. Събитието е подходящо и полезно не само за професионални готвачи и сладкари, а и за ресторантьори, кетъринг компании, сомелиери, хора с друг професионален или личен интерес към храната и, разбира се, за медии.
Четирите дни на GastronomiX 2018 включват богата и интересна програма. Началото ще постави уважаваният италиански шеф - готвач Масимо Росето, посланик на великата традиция на ризотото и бранда Riso Gallo. В четвъртък, на 8 ноември, са звездните майсторски класове на Maрио Сандовал, шеф - готвач на ресторант Coque в Мадрид (2* от Мишлен) и на шеф - готвач от митичния екип на Disfrutar в Барселона (2* от Мишлен): Едуард Шатрук, Ориол Кастро и Матеу Касаняс – работили с Феран Адриа в El Bulli.
В петък, на 9 ноември, на сцената ще видим белгиеца Анри Донно, главен шеф - инструктор на престижната HRC Академия, а последният ден на GastronomiX, събота, е посветен на висшето сладкарство. Благодарение на българската Pastry Academy, демонстрация „Шоколад“, ще води един от най-добрите шоколатиери в света, британецът Мартин Шифърс, печелил два пъти Европейската купа по сладкарство.
Това са само част от лекторите на GastronomiX 2018. Презентации ще изнесат и утвърдени български професионалисти. Очаквайте скоро пълната програма на събитието.
Организатори и идеолози на GastronomiX са Българската асоциация на професионалните готвачи (БАПГ), Интер Експо и Конгресен Център и Gourmet Publishing.
Следете актуалната информация на фейсбук страницата на GastronomiX 2018.
|