Банер

за ценители > lifestyle


Premium вина за Premium ценителите на Катаржина Естейт

В една красива пролетна вечер, в елитния  The Residence Exclusive Club, те дегустираха едни от най-добрите и стойностни вина - Le Blanc, Le Magnifique, La Vie en Rose, Encore Syrah, Question Mark Gold, Reserve, Grand Crue и Katarzyna Brut

Цветелина Николова, управляващ директор на Катаржина Естейт: Гордеем се, че за годините, в които Катаржина Естейт произвежда вино, сме получили над 300 медали, които са от много стойностни световни конкурси. За нас това означава само едно - изключително признание

Катаржина Естейт организира специална вечер за своя Premium Club в елитния The Residence Exclusive Club. Тази стилна и елегантна проява дойде в потвърждение на думите на Цветелина Николова, управляващ  директор на избата, в интервю за exporter.bg. В него тя каза: „Продължаваме да развиваме Katarzyna Premium Club. Членовете на Клуба получават нашето специално внимание. Доставяме им серии вина от специални реколти, които са изчерпани като количества и вече ги няма на пазара.“

Красивата пролетна вечер събра приятели и почитатели на избата, хора от финансовия, бизнес и обществен елит. Те дегустираха едни от най-добрите и стойностни вина - Le Blanc, Le Magnifique, La Vie en Rose, Encore Syrah, Question Mark Gold, Reserve, Grand Crue и Katarzyna Brut.

„Гордеем се, че за годините, в които Катаржина Естейт произвежда вино, сме получили над 300 медали, които са от много стойностни световни конкурси. За нас това означава само едно - изключително признание”, каза Цветелина Николова.

Тя имаше основанието да го каже, защото тази година на Mundus Vini Spring Tasting 2019 със златни медали се окичиха Encore Malbec 2016, Encore Syrah 2017, Encore Syrah 1,5L 2016, Question Mark Gold 2015, Question Mark Gold 2016 и Reserve 2015 – Gold, което получи и оценка за най-добро българско вино.

На Syrah du Monde 2018 - признат за най-големия и престижен конкурс за оценка на вина от сорта сира в цял свят, огромен успех за България постигна Encore Syrah на Катаржина Естейт. Освен, че бе класирано в топ десет на най-добрите сири в света, Encore Syrah 2012 получи и златен медал.

Katarzyna Reserve - виното, което получи от Робърт Паркър 91 точки и попадна в категорията „еxceptional” – изключителни.

Това признание, виното на най-титолуваната българска изба, получава за втора поредна година. Така България се нареди сред най-добрите производители на вино в света, като доказа себе си като винена дестинация, която има претенциите да бъде важен фактор в световното производство на качествени вина.

Когато фактите говорят и боговете мълчат. Казали са го римляните. Затова не бива да забравяме и още един факт, който стои зад думите на Цветелина Николова. А той е, че Katarzyna Reserve 2008–2009 е с най-висока оценка за българско вино от топ критика Робърт Паркър. То получи заветните 91 точки и попадна в категорията „еxceptional” – изключителни.

Паркър е смятан за най-неподкупния и обективен в оценките си винен критик, от който винарите се страхуват. Именно тези му две качества го правят дегустатор номер едно, а името му се е превърнало в легенда.

Гостите на вечерта имаха привилегията да дегустират тези неповторими вина и да се насладят на изпълненията на талантливия пианист Маестро Живко Петров.

Димитър Дженев

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер