Банер

бизнес > бизнес и технологии


Зарядните станции на Tesla вече и в България

До края на 2018 г. компанията ще инсталира 10 хил. съоръжения по цял свят

В началото на април от Tesla обявиха, че за първото тримесечие на 2017 г. доставките на превозни средства са скочили с 69% спрямо предходната година до тримесечен рекорд от 25 хил. превозни средства.


Американската технологична компания Tesla ще направи първата си суперзарядна станция в България. Тя ще бъде изградена в Пловдив и така ще бъде завършен маршрутът на шофиране с Tesla през Западна Европа до Турция.

Supercharger коридорът започва от Загреб и ще минава през Славонски брод, Белград, Ниш, Пловдив и ще стига до Одрин. Най-близката станция до нас е тази в Любляна, Словения, а най-близкият сервизен център е във Виена.

Суперзарядните се състоят от няколко зарядни за Model S, работещи заедно, за да доставят до 120 кВт постоянен ток директно в акумулатора. Работата с тях е толкова проста, колкото и с обикновен стенен конектор. Просто включваш, изчакваш 30 минути и имаш достатъчно енергия, за да стигнеш следващата станция.

Tesla вече е инвестирала в 5 400 суперзарядни станции и 9 000 ведомствени  модула за монтаж в хотели. До края на 2018 г. планът предвижда да инсталира 10 хил. съоръжения по цял свят, едно от тях в България.

В началото на април от компанията обявиха, че за първото тримесечие на 2017 г. доставките на превозни средства са скочили с 69% спрямо предходната година до тримесечен рекорд от 25 хил. превозни средства.

Производството през първото тримесечие също отчита тримесечен рекорд с 25 418 произведени превозни средства.
 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер