бизнес > бизнес и образование


За първи път Хага ще бъде домакин на Български кариерен форум

Организатори на събитието са сдружение "Български кариерен форум" и Министерството на труда и социалната политика, които съвместно реализираха кариерните изложение в Лондон, Кьолн и Мюнхен по-рано през годината. Exporter.bg е медиен партньор на събитията.

На 5-и октомври българските студенти в Нидерландия ще се срещнат с български работодатели, които ще им представят възможностите за професионално развитие и реализация в България.

Хага ще приеме дебютното издание на Български кариерен форум в Нидерландия, което ще се състои на 5-и октомври (събота) от 10:30 часа в хотел Crowne Plaza Den Haag - Promenade. Организатори на събитието са сдружение "Български кариерен форум" и Министерството на труда и социалната политика, които съвместно реализираха кариерните изложение в Лондон, Кьолн и Мюнхен по-рано през годината.

Събитието е безплатно с предварителна регистрация - https://bgcareersfair.com/registration/#hague19 - а актуална информация за фирмите изложители и за програмата на деня на събитието бива публикувана на страницата на събитието във Facebook -https://www.facebook.com/events/5/22960001806249.

Нидерландия е една от най-популярните дестинации за висше образование сред българските студенти, като понастоящем над 3000 наши сънародници са избрали кралството за своето развитие и реализация. По данни на Nuffic - Холандската организация за международно сътрудничество във висшето образование - най-предпочитаните специалности сред българите са в икономическата и финансовата сфера, последвани от инженерните и социалните науки. 

Хага е третият по големина град в Нидерландия и е седалище на многобройни държавни, европейски и световни институции. Заедно със столицата Амстердам, Ротердам и прилежащите по-малки градове образува агломерацията Рандстад, чието население наброява над 7 милиона души. В метрополията са ситуирани и едни от най-престижните университети в Европа -  Хагският университет, Ротердамският университет Еразмус, Амстердамският университет, Лайденският университет и Утрехтският университет.

Сред първите записали се изложители за предстоящото събитие са TESY България, Coca-Cola Hellenic Bottling Company, nPloy, Sutherland, TELUS International Europe, VMware и Lidl, както и неправителствените организации "Заедно в час" и "Лечение без граници".

Заместник-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова ще открие събитието с презентация за актуалната ситуация на трудовия пазар в България и тенденциите за търсене на работна сила сред работодателите.

Срещите на българските студенти в чужбина с български работодатели - още един шанс за развитие и професионална реализация

Тя ще представи данни на Националния статистически институт относно разходите и приходите на домакинствата в различни градове в България.

Хага е четвъртата и последна спирка на Българския кариерен форум за 2019-а година. През пролетта изложения се реализираха в столицата на Великобритания - Лондон, както и в германските градове Кьолн и Мюнхен, а равносметката показва, че близо 50 работодатели от родината са представили своите възможности за развитие пред над 600 свои сънародници зад граница.

Предстоящото събитие в Хага се провежда с подкрепата на TESY България, лидерът на европейския пазар по производство на бойлери и отоплителни уреди за дома. Изложението се подкрепя от Посолството на Кралство Нидерландия в Република България, UNIFY, ЕДЛАНТА, “Лечение без граници”, “Заедно в час”, “Тук-Там”, Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ), Българската асоциация за управление на хора (БАУХ) и Българската аутсорсинг асоциация.
 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер