Банер

за ценители > lifestyle


Бутилка - легенда, строго пазена в тайна, пристига за Уиски Фест София 2019

Тя ще бъде бижуто на феста, обещават организаторите

Посланиците на Великобритания, Ирландия и САЩ ще открият престижното събитие

Колекционерите на уиски нямат търпение за най-голямото събитие в света на уиски-културата у нас, като бижуто на феста е строго пазена тайна, но със сигурност появата му няма еквивалент до този момент, обещават организаторите. Легендарната бутилка с уиски ще пристигне за осмия Уиски Фест София, който по традиция ще бъде открит от посланиците на САЩ, Великобритания и Ирландия в петък, 25 октомври в Sofia Event Center.

Тридневният празник, който се утвърди като най-голямото и престижно уиски събитие в Централна и Източна Европа, ще събере на едно място над 300 вариации на марки уиски от цял свят, сред тях и собствената марка „Уиски Фест София“. Един от гостите на очаквания фестивал на уиски-насладите ще спечели пътуване до три дестилерии в Шотландия за двама, както и Golden Tour на култовата атракция The Scotch Whisky Experience в сърцето на Единбург.Билетите за Уиски Фест са в продажба онлайн на https://bilet.bg/en/events/whiskey-fest-sofia-2019/1473, а могат да се купят също така и в Sofia Event Center по време на самото събитие.

На касите на фестивала ще се продават допълнителни уиски кредити, както и „златни” кредити за много специални уискита. Всеки уиски кредит е равен на половин унция – 15 мл, което според експертите е достатъчно, за да може човек да разбере дали иска отново от същото или е готов за нови усещания. Ценителите могат да избират между два вида билети: тридневният струва 45 лв. с включени 15 уиски кредита или неделен – 30 лв. с 10 уиски кредита. И двата вида достъп предоставят още оригинална дегустационна чаша Glencairn, справочник с марките и дестилериите, бутилка вода.

Редовни посетители на феста споделят, че е най-добре да стартирате дегустациите с най-високия клас от избраните от вас напитки, за да се насладите на всяка глътка подобаващо и да усетите различните нюанси на различните питиета. Организаторите на Уиски Фест София насърчават пиенето на много вода между дегустациите, както и хапването, и съветват гостите на фестивала да заменят шофирането с алтернатива.Уиски Фест София не само представя качествени напитки, той е истински празник на вкусовете, ароматите и усещанията, който посреща стотици почитатели на уиски културата, които имат много общи теми.

От години Уиски Фест София е известен като възможност за бизнес контакти, за срещи със стари приятели и запознанства с нови. Интересни уиски-факти ще изненадат не само новаците, но и познавачите – на щандовете ще ви посрещнат експерти, а лекторите ще ви запознаят с невероятни истории от уиски света.По време на събитието гостите имат богат избор от преживявания.

Ще има специална зала за коняк и ром, бариста кът за любителите на кафе напитки и фууд корнер, където ще има деликатеси със сосове от уиски. В допълнение, талантливата джаз звезда Велека Цанкова и прекрасното soul duo Лина Никол & Алекс Васев ще радват посетителите с изпълненията си на живо, а феновете на интересните напитки ще могат да опитат най-новото в уиски-коктейлите, някои на основата на бира - според световните тенденции. Любителите на пури ще се насладят на аромата им на специално отоплена тераса.

Един от дните на Уиски Фест София съвпада с Димитровден и това е страхотен шанс имениците да отпразнуват подобаващо. В събота срещу неделя ще спим с един час повече заради смяната към зимно часово време и ще можем да сме отпочинали за последния ден на феста.Пълната програма и допълнителна информация за Уиски Фест София 2019 ще намерите на www.whiskeyfestsofia.bg и https://www.facebook.com/whiskeyfestsofia

За повече информация може да пишете на електронен адрес Адресът на е-пощата e защитен от спам ботове. Нужен ви е javascript, за да го видите.

Всички удоволствия, които предлага Уиски Фест, са достъпни само за пълнолетни лица. Организаторите и официалните представители на марките апелират: Консумирай отговорно!www.konsumirai-otgovorno.bg


 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер