финанси > застраховане


Бизнес с 5,6 млрд. щ.д. приходи от застрахователно посредничество и консултантски услуги се събира в София

150 представители от Европа, Близкия Изток, САЩ и Африка ще вземат участие в Европейската регионална конференция на WBN (Worldwide Broker Network) за 2020 г.

Домакин на срещата е Застрахователeн брокер Балкан АД.150 представители от Европа, Близкия Изток, САЩ и Африка ще вземат участие в Европейската регионална конференция на WBN (Worldwide Broker Network) за 2020 г. в хотел Хилтън в София. Домакин на срещата е Застрахователeн брокер Балкан АД.

Глобални спонсори на  WBN са  застрахователите AIG, Zurich и Lloyd's, а на конференцията в София - Vienna Insurance Group, Generali България и UnitedHealth Group. BIPAR – Европейската Асоциация на застрахователните брокери – се представя като специален гост на тази среща.

Участниците от фирмите-членки на WBN ще обсъдят застрахователните регулации от европейска и международна гледна точка, най-добрите практики за постигане на международен клиентски и продажбен успех, дигитализация, работата по щети като инструмент за продажби и ключови елементи за разработване на ефективни международни програми за Придобивки на служителите.

В последния ден на конференцията група от брокери ще проведе бизнес-закуска с компании от региона на Балканите с фокус върху водещи пазарни практики за защита на инвестициите за частни фондове / рисков капитал, старт-ъпи и портфолио компании.

Домакинът

Застрахователен брокер Балкан АД е застрахователен посредник, който действа в България и от 1998 година. Компанията е един от водещите застрахователни брокери в България, като предлага богата гама от застрахователни услуги с добавена стойност, услуги по управление на риска и придобивки на служители на корпоративни клиенти и физически лица.

Балкан е член на WBN за България от 2006 година. От 2013 г. Балкан обслужва клиенти в Албания. През 2016 г. Балкан основа клон на дружеството в Румъния и понастоящем брокерът е представителят на WBN за България, Северна Македония, Албания и Румъния. В сътрудничество с партньорите членове на веригата WBN, Балкан предоставя обслужване на международни застрахователни програми по всички застрахователни линии в България, Румъния, Албания и Северна Македония. „Нашият екип от експерти има капацитета да направи оценка, да разработи, предложи и обслужва специализирани решения за нашите клиенти от всички сектори на икономиката“, коментират от компанията.

През 2019 г. брутните записани премии с посредничеството на брокера възлизат на 35 млн. лв. Компанията разполага с 60 териториални представителства в страната с над 140 висококвалифицирани застрахователни консултанти, както и 3 офиса в Румъния с 12 служители.

От първо лице

Мария Велева, изпълнителен директор на ЗБК Балкан АД (на снимката), даде кратко изявление във връзка със събитието:

„За нас е голяма чест да бъдем избрани за домакин на Европейската конференция на WBN през 2020 г. Тези форуми са от голямо значение за всички колеги и всички ние с нетърпение очакваме тези събития, тъй като те винаги са ценен източник на лидерство в начина на мислене и осигуряват достъп до авангарда на застрахователните практики и иновациите. Гордеем се с възможността да представим растежа на бизнеса в региона пред толкова разнообразна аудитория."

Повече за WBN

WBN е най-голямата в света верига от независими застрахователни брокери и четвъртата по големина сред всички брокерски вериги. Създадена през 1989 г. от девет европейски брокера, днес веригата има над 115 фирми-членове, в повече от 500 офиса на шест континента, с 5,6 млрд. щ.д. приходи от застрахователно посредничество и консултантски услуги.

От основаването си през 1989 г., WBN провежда глобални конференции 2 пъти в годината, като изключение прави само 2001 г., когато конференцията е отменена след атаките от 11.09.2001 г.

Участието в глобалните конференции е важен елемент от членството във веригата. Всяка от тях е форум за изпълнена със съдържание комуникация с партньори, а поддържането и обновяването на тези взаимоотношения създава добавена стойност, с която WBN изпъква над конкурентите си.

През тези години конференциите непрекъснато повишават нивото и ефективността си, като са застъпени важни образователни сесии с водещи финансови и икономически експерти, партньорство със застрахователи и участие в клиентски панели. Срещите на акционерите на веригата, на Борда на директорите и на Изпълнителния комитет (обмен на информация и комуникация от регионален, технологичен, маркетингов характер, както и такава свързана с Придобивки за служители) се провеждат по време на глобалните конференции на WBN, като това повишава ангажираността на членовете на веригата в основни направления като стратегия, управление и цялостно развитие.

Следващата глобална конференция ще се проведе в Колорадо Спрингс, САЩ, а 63-та конференция ще бъде първата, която ще се състои в Близкия Изток - през октомври 2021 г. в Абу Даби.

Глобалният обхват и все по-важното значение на WBN на застрахователния пазар в световен мащаб се доказват от географското разпределение на членовете на веригата – 33 представителя в Северна Америка, 11 – в Южна и Ценрална Америка, 39 – в Европа, 13 – в Близкия Изток и Африка и 15 представителя – в Азиатско-Тихооеканския регион. Веригата има и 12 асоциирани членове.

Централата на WBN се намира в Сан Франциско, Калифорния, САЩ.
 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер