експорт > пазари


Износът за Германия е в размер на 1,837 млрд. евро, което е ръст от 2.7%, спрямо миналата година

Зам.-министър Стамен Янев: 30% от 100-те най-големи инвеститори в България са германски или с немско участие

През последните години отчитаме засилване на активността и интереса на германските компании към инвестиции в страната ни, като се реализират нови инвестиционни проекти или се разширяват вече съществуващи производствени бази, отбелязва Стамен Янев.

„Федерална република Германия е водещ външнотърговски партньор на България и българското правителство отдава голямо значение на развитието на търговско-икономическите отношения между двете страни. Това e заявил заместник-министърът на икономиката Стамен Янев по време на Българо-германски бизнес форум. Той подчертал, че въпреки пандемията и последвалата я криза за периода януари-май 2020 г. износът за Германия е в размер на 1,837 млрд. евро, което е ръст от 2.7%, спрямо същият период на миналата година, съобщава икономическото министерство.

В рамките на форума зам.-министър Янев отбелязал, че българското правителство работи в посока за още по-голямо задълбочаване на търговско-икономическите взаимоотношения между двете страни. По негови думи през последните години отчитаме засилване на активността и интереса на германските компании към инвестиции в страната ни, като се реализират нови инвестиционни проекти или се разширяват вече съществуващи производствени бази. „Доказателство за това, е че 30% от 100-те най-големи инвеститори в България са германски или с немско участие“, заявил зам.-министър Янев.

В заключение зам.-икономическият министър уверил присъстващите на форума, че българското правителство ще продължи да поставя във фокуса на външноикономическата си политика търговските отношения с Германия. 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер