коментари > анализи


За постигане на успех след пандемията от COVID-19 най-важни ще са талантите, технологиите и партньорите

Това сочи ново глобално проучване на IBM сред 3000 изпълнителни директори на компании в 26 индустрии и близо 50 държави с ръст на приходите от 20%

50% от изпълнителните директори на най-успешните компании считат, че дистанционното управление на персонала във всяка сфера ще бъде най-важното предизвикателство за лидерите през следващите няколко години.

Ново глобално проучване на IBM Institute for Business Value (IBV) сред изпълнителни директори на компании от целия свят разкрива, че най-голямото предизвикателство през следващите няколко години за много от анкетираните е управлението на работната сила във всички области. Едни от най-добрите изпълнителни директори на компании с ръст на приходите от 20%,  участвали в проучването, смятат, че за постигане на успех след пандемията от COVID-19 най-важни ще са талантите, технологиите и партньорите.

Проучването „Открийте най-важното за вашата компания“ (Find your essential) обхваща 3000 изпълнителни директори в 26 индустрии и близо 50 държави. То е проведено в сътрудничество с Oxford Economics и се ползва с повече от 20-годишния опит на IBM в годишните проучвания сред главни изпълнителни директори.

Според 61% от изпълнителните директори въвеждането на дистанционна работа е бил основен приоритет през 2020 г.

74% от изпълнителните директори смятат, че облачните изчисления ще помогнат най-много за постигането на резултати през следващите две до три години.

50% от изпълнителните директори на най-успешните компании считат, че дистанционното управление на персонала във всяка сфера ще бъде най-важното предизвикателство за лидерите през следващите няколко години

 

52% от изпълнителните директори очакват изкуственият интелект (ИИ) да помогне най-много за постигането на резултати през следващите две до три години. За разлика от тях, двойно по-малко от анкетираните изпълнителни директори на компаниите с по-слабо представяне, не споделят това мнение. Тезата на IBM е, че лидерите на по-успешните компании може да са по-напред от своите колеги при внедряването на ИИ в своите организации. Те поставят изкуствен интелект в основата на интелигентните работни процеси, вместо само в еднократни или несвързани пилотни проекти.

Облачните технологии, интернет на нещата, и роботизираната автоматизация на процесите (RPA) са най-добрите технологии, които ще донесат ползи за бизнеса през следващите няколко години. 74% от изпълнителните директори смятат, че облачните изчисления ще помогнат най-много за постигането на резултати през следващите две до три години.

Изградените върху хибридна облачна инфраструктура технологии, като изкуствения интелект, Интернет на нещата и роботизираната автоматизация на процесите (RPA) могат да направят основните ключови бизнес процеси като верига за доставки, финанси, човешки ресурси, обществени поръчки, по-адаптивни и интелигентни, позволявайки по-голяма ефективност и ефикасност в постоянно променящата се бизнес среда и да предоставят повече данни в реално време във всички бизнес звена.

„Пандемията от COVID-19 предизвика много лидери да преоткрият и ускорят своите стратегии за цифровизация“, коментира Георги Ганев, търговски директор на IBM България. „Проучването показва, че изпълнителните директори от ЦИЕ и други части на света до голяма степен мислят сходно, когато става въпрос за назоваването на четирите напредничави технологии – Интернет на нещата, хибридни облачни технологии, изкуствен интелект и автоматизация, които ще направят бизнеса им по-интелигентен, по-бърз и по-устойчив на фона на промените, които пандемията внесе във всички отрасли."

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер