финанси > инвестиции


През 2020 г. сръбските инвестиции в България са в размер на 10.8 млн. евро

Зам.-министър Калина Константинова: Потенциалът между двете съседни страни е далеч повече

"България работи активно за развитие на икономическите отношения със страните от региона на Западните Балкани, отчитайки потенциала за увеличаване на българския износ и привличане на инвестиции", казва Константинова.

По данни на БНБ през 2020 г. сръбските инвестиции в България са в размер на 10.8 млн. евро, но потенциалът между двете съседни страни е далеч повече. Това е заявила заместник-министърът на икономиката Калина Константинова по време на Българо-сръбски бизнес форум, организиран съвместно от Посолството на Република Сърбия в лицето на Н. Пр. Желко Йович и Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП), съобщава икономическото министерство.

Зам.-министър Константинова пояснила също, че България работи активно за развитие на икономическите отношения със страните от региона на Западните Балкани, отчитайки потенциала за увеличаване на българския износ и привличане на инвестиции. „Със съвместни усилия продължаваме активно да търсим нови стимули за улесняване на бизнеса, създаване на нови работни места и нови бизнес възможности.“, казала още тя.

В заключение, икономическият заместник-министър уверил, че Министерството на икономиката ще продължи да оказва пълна подкрепа за бъдещите инвестиционни планове. „За да се отговори на изискванията на инвеститорите, активно работим по реформиране на професионалното образование, намаляването на административната тежест и развитието на индустриалните зони“, допълнила още тя. 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер