Банер

за ценители > винен бизнес


Вината на лято 2021: свежи, леки и ароматни

Българинът консумира и търси все по-качествени напитки въпреки пандемията

Така обобщават пазарната картина от една от водещите изби у нас New Bloom Winery. Техните серии са сред най-разпознаваемите на пазара - Verano Azur и PIXELS, които въпреки пандемията отчитат сериозни ръстове и интерес сред потребителите.

Основният тренд за лято 2021 са бели и розе вина, с изразена свежест и подчертан плодов аромат. Така обобщават пазарната картина от една от водещите изби у нас New Bloom Winery. Техните серии са сред най-разпознаваемите на пазара - Verano Azur и PIXELS, които въпреки пандемията отчитат сериозни ръстове и интерес сред потребителите. Не е новина, че розета тип Прованс запазват своята популярност сред родните потребители – казват експертите от избата в Съединение. Такова е розето в серията PIXELS - от френския сорт Гренаш, с нежен светлорозов цвят, но като качества по нищо не отстъпва на по-високия ценови клас във Франция. И на световната карта розовите вина запазват стабилен ръст за последните години като пандемията не е повлияла възходящата тенденцията. В България наблюдаваме същото, сочат данни от пазара.

Търсят се също така бели купажни вина от два или повече сорта. „В серията Verano Azur разполагаме с купажно вино, което съчетава свежестта на Совиньон Блан и плодовостта на Вионие. Тази комбинация е изключително подходяща за летните месеци и много се харесва особено от по-младите потребители. Розето от същата серия е силна изява на сортовите аромати на Каберне Совиньон, които са типичните за сезона ягоди, малини и зрели бели череши.

Розетата тип Прованс запазват своята популярност сред родните потребители. Такова е розето в серията PIXELS - от френския сорт Гренаш, с нежен светлорозов цвят, но като качества по нищо не отстъпва на по-високия ценови клас във Франция.

От друга страна, Совиньон Блан от серията Pixels, напомня на вина от Новия свят, характерни със свежите си тревисти аромати“, споделят от New Bloom Winery. От самото си създаване избата има за цел да предлага вина точно за ценителите и любознателните към тази напитка.

Различните серии и подбраните сортове предлагат своеобразна разходка из винения свят като дават възможност небцето да опита както типичните вина в стил Нов свят, така и класическите аромати и усещания от вината в стил Стар свят. „Собствените ни лозови масиви позволяват гъвкавост и пълна свобода на нашите технолози и енолози да се развихрят, за да постигнат желаната структура и органолептични характеристики на вината“, посочват експертите. Категорично можем да обобщим, че консуматорите в България все повече повишават винената си култура, като по този начин увеличават изискванията си към винопроизводителите, което води до положително нарастване на съотношението цена-качество. Това се изразява и в пазарни числа – ценовият сегмент с най-висок ръст сред вината е „супер премиум“ (вина над 15 лв). Ръстът за последните 12 месеца е над 20 на сто.

Според експертите консуматорът търси все повече лесни за съчетаване с храна напитки и такива за консумация и самостоятелно. Особено по-младите потребители, 18-25-годишни обръщат внимание и на нововъведенията като винтови капачки, стъклени тапи и всичко, което прави виното по-лесно за съхранение и отваряне.

Серията Verano Azur на New Bloom Winery е сред най-разпознаваемите на пазара.

От друга страна, Совиньон Блан от серията Pixels, напомня на вина от Новия свят, характерни със свежите си тревисти аромати“, споделят от New Bloom Winery. От самото си създаване избата има за цел да предлага вина точно за ценителите и любознателните към тази напитка.

„За последната година Verano Azur бележи ръстове въпреки трудната 2020 и затварянето на ресторанти и заведения. Марката е оптимистична, свежа и потребителите й разпознават в нея carpe diem и желанието за лекота и безгрижие. Последната разновидност – Глера, която е в тих вариант намира все повече фенове и е удвоила продажбите за първото полугодие. Още нещо важно отчитат от New Bloom Winery - 2021 е белязана и от възход в пенливите вина – световен тренд, който по-бавно намира отклик сред родната публика. За любителите на искрящите мехурчета тотален хит е Pixels Глера, която бележи двуцифрен ръст на обемите за първите 6 месеца на 2021.

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер