експорт > международни изложения


Винарна Стоби - впечатляващи вина, които печелят престижни награди

В конкурсната част на Десетия The Balkans International Wine Competition and Festival (BIWCF) 2021, която се проведе в Скопие, и 15-те вина взели участие в надпреварата, се окичиха с медали - 5 златни, 9 сребърни и 1 бронзов

Вината на македонската винарна, които са с изключително добро съотношение качество – цена, се доставят в България от Юротим ООД, партньор на Стоби у нас.

Македонската Винарна Стоби за пореден път се представи изключително успешно на Балканския винен конкурс и фестивал. Десетото издание на The Balkans International Wine Competition and Festival (BIWCF) 2021 се проведе в две части – конкурсна в Скопие (2-4 юни) и фестивална - в специално изграденото „винено градче“ в пространството пред НДК в София (17-19 юни).

И 15-те вина на Винарна Стоби, взели участие в надпреварата, се окичиха с медали - 5 златни, 9 сребърни и 1 бронзов. Вината на Стоби са с изключително добро съотношение качество – цена. Затова успешно се продават на пазара и печелят много награди на всички престижни международни конкурси и изложения.

Те се доставят в България от Юротим ООД, партньор на Стоби у нас.

Ето и отличниците на Стоби в надпревата на  Десетото издание на The Balkans International Wine Competition and Festival (BIWCF) 2021:

Динко Христов, търговски директор на Юротим ООД, с наградата на exporter.bg "Златната изба" 2020

Златни медали:

Специална Резерва Веритас реколта 2016 г.
Специална Резерва Аминта реколта 2018 г.
Ркацители реколта 2020 г.
Стоби Куве реколта 2020 г.
Мускат-Темяника Маседон - едно от най-новите предложения на Винарна Стоби

Сребърни медали:

Със сребърни медали бяха отличени трите участвали вина от линията Антигона - Бяло реколта 2020 г., Розе реколта 2020 г. и Червено реколта 2019 г.. И трите варианта от тази линия са полусухи.

Сребърни отличия получиха още Ркацители реколта 2019 г., Специална Резерва Вранец реколта 2017 г., Специална Резерва Аминта реколта 2017 г., Вранец реколта 2019 г., както и две вина от серията Маседон - Шардоне реколта 2020 г. и Червено Куве реколта 2019 г.

Бронзови медали:

Бронзов медал заслужи виното от серията Маседон – Пино Ноар реколта 2020 г.

Още за златните медалисти:

Специална Резерва Веритас реколта 2016 г.: Виното разкрива прекрасния  автохтонен сорт Вранец. Интензивно, почти черно на цвят, Вранец Веритас отразява същността на регион Тиквеш - топъл, плодороден и пленителен. Концентрираните аромати на боровинка и черна череша се комбинират с пикантността на славонските дъбови бъчви, които се използват за зреене на виното. Фината танинова структура, комбинирана с мощната концентрация, създава вино, идеално за стареене. За производството на една бутилка вино е необходимо около килограм и половина селектирано качествено грозде Вранец.

Специална Резерва Аминта реколта 2018 г.: Плътно и могъщо, със завладяващи лилави нюанси, местният сорт Вранец осигурява гръбнака на това вино. Добавянето на Мерло и Каберне Совиньон към блендата обогатява вкуса.

Вината на Стоби са с изключително добро съотношение качество – цена. Затова успешно се продават на пазара и печелят много награди на всички престижни международни конкурси и изложения.

Създава се перфектна хармония от силата на Вранеца, елегантността и мекотата на Мерлото и деликатното Каберне Совиньон.

Всеки от сортовете вино отлежава до 18 месеца във френски дъбови бъчви поотделно, произвеждайки купажно вино с интензивен, тъмно рубинен цвят и аромати на боровинка, слива и подправки. Елегантност, съчетана с топлина и щедрост от южните пейзажи.

Ркацители реколта 2020 г.: Бяло сухо вино с приятен жълто-зелен цвят и специфичен аромат на круша, лимон, мед и дискретен привкус на липов цвят. Вкусът е мек и дълготраен, със свежа кисела жилка на финала.

Стоби Куве реколта 2020 г.: Елегантно структурирано бяло вино, направено от сортовете Ркацители, Жуплянка и Шардоне. Има жълто-зеленикав цвят и отличително съчетание на аромати - плодови и минерални, подправени с цитрусови нотки.

Мускат-Темяника Маседон:
Едно от най-новите предложения на Винарна Стоби. Виното представлява интересна комбинация от сортовете Мускат Отонел и Темяника. Има ярко жълт цвят и е чудесен пример за купажно вино, характеризира се с първични сортови аромати на бъз, люляк и допълнено от други фини флорални нотки.

Кристален приз "Златната изба на България" 2020

Сайтът на успелите в експортния бизнес exporter.bg отличи с Кристален приз "Златната изба на България" 2020 Stobi Winery - една от най-модерните изби не само в Северна Македония, но и на Балканите. Напълно заслужено, защото в конкурса, организиран от сайта в социалните мрежи, винарната събра най-много гласове и изпревари в класацията икони като Moet & Chandon и Chateau Lafite-Rothschild.

Димитър Дженев

Снимки: Божидар Марков 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер