Банер

за ценители > винен бизнес


Високата класа на българското вино блесна на DiVino.Taste 2021

64 български изби представиха около 450 от най-интересните и добри български вина

Най-мащабния форум на българското вино беше посетен от над 3500 любители на виното и професионалисти.

DiVino.Taste 2021 отпразнува своя 10-годишен юбилей с едно силно и успешно издание, въпреки всички трудности. На най-мащабния форум на българското вино участваха 64 български изби, които представиха около 450 от най-интересните и добри български вина. За трите дни, от 19 до 21 ноември, изложението-дегустация беше посетено от над 3500 любители на виното и професионалисти, съобщиха организаторите.

Освен ярко доказателство, че българското вино наистина е по-добро отвсякога, какъвто е слоганът на тазгодишното събитие, трите дни на DiVino.Taste 2021 показаха и друго: никога досега винарите в България не са били толкова добре подготвени, вдъхновени и амбицирани да създават интересни и разнообразни вина от световна класа; никога досега мястото, откъдето произхожда виното, не е намирало толкова ярък израз в бутилката… И още нещо много съществено: винопроизводителите в България са общност – имат нужда да обменят мнения, идеи и вино, да „сверяват часовници“ помежду си, да търсят заедно общите си интереси.

Въпреки цялата непредвидимост в трудната пандемична обстановка и именно благодарение на позитивния заряд на винарите и качеството на техните вина, DiVino.Taste 2021 премина като истински винен празник. Голямото изложение се проведе при стриктно спазване на VTR протокола за ковид – всеки един от присъстващите в зала 4 на Интер Експо Център София беше проверен и всеки беше или ваксиниран, или тестван, или преболедувал. Това изискване, гарантиращо безопасността на хората на изложението, по никакъв начин не попречи най-големият форум на българското вино да бъде едно ценно и щастливо събитие, каквото е всяко издание вече цяло десетилетие.

През 2022 DiVino.Taste отново ще се проведе през ноември, надяваме се при по-благоприятна и сигурна обстановка, казват от DiVino.
 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер