Банер

изби > класации


Винарска изба Катаржина Естейт е „Златната изба на България“ за 2021 г.

Винарска изба Вила Мелник грабна „Златната изба“ за нови идеи във винения туризъм. За първи път exporter.bg даде „Златна изба“ за Устойчивост на развитие и „Златна изба“ за Най-бързоразвища се изба.

Сира на Семейна винарна Братанов спечели „Златната изба“ за предпочитана марка българско вино, а ракия Пещерска взе Кристален приз за предпочитана марка българска ракия. Призът „Златната изба“ за любима чуждестранна изба завоюва Stobi Winery.

Винарска изба Катаржина Естейт спечели „Златната изба на България“ за 2021 г. Голямата награда се връчва „За най-силна подкрепа от ценителите на виното в социалните мрежи“. Големият кристален приз на сайта exporter.bg беше връчен от Сергей Цветарски, председател на Националния статистически институт. Наградата получи Цветелина Николова, управляващ директор на Винарска изба Катаржина Естейт - дамата, която с идеите си и тяхната реализация промени света на винения безнес в България.

Цветелина Николова получи ценния приз от Сергей Цветарски, председател на Националния статистически институт.

Сира на Семейна винарна Братанов спечели „Златна изба“ за предпочитана марка българско вино. Христо Братанов, собственик на винарната, получи ценния приз от Момчил Ройнев, изпълнителен директор на Българската агенция за експортно застраховане.

Победители в тази категория досега бяха: Ънкор Сира на Катаржина Естейт, Монограм Мавруд по Рубин на Вила Юстина, Инканто на Меди Вали, Енира на Беса Валей и Виница Мавруд на Винарна Загрей. В тази звездна редица влезе Сира на Семейна винарна Братанов.

„Златната изба“ за нови идеи във винения туризъм отиде при Винарска изба Вила Мелник. Кристалният приз им бе връчен от Доц. Красимира Александрова, директор на Националната библиотека Св. Св. Кирил и Медотий.

За първи път exporter.bg даде „Златна изба“ за Устойчивост на развитие и „Златна изба“ за Най-бързоразвища се изба.

Винарска изба Беса Валей грабна Кристален приз за Устойчивост на развитие. Ивайло Антонов, изпълнителен директор на избата, получи ценния тройфей от Сашо Чакалски, член на Надзорния съвет на Топлофикация София.

Сира на Семейна винарна Братанов спечели „Златна изба“ за предпочитана марка българско вино. Христо Братанов, собственик на винарната (вдясно), получи ценния приз от Момчил Ройнев, изпълнителен директор на Българската агенция за експортно застраховане.

За първи път тази година беше връчена и «Златна изба» за Най-бързо развиваща се изба. Носител на Кристалния приз стана Винарска изба Страцин. Наградата им бе връчена от големия български музикант, ценител и познавач на виното Иван Лечев.

Ракия Пещерска взе Кристален приз за предпочитана марка българска ракия. Председателят на Националния статистистически инстиут Сергей Цветарски връчи Кристалния приз на Георги Кавлаков, ръководител на завода в Пещера на компанията производител VP Brands International.

Специалният приз «Златната изба“ за За най-силна подкрепа от ценителите на виното в социалните мрежи за чуждестранна изба спечели Винарна Стоби от Северна Македония. Призът получи Динко Христов, търговски директор на Юротим ООД, ексклузивен представител на избата за България, а наградата му бе връчена от икономиста Стефан Стайков.

Тази година exporter.bg връчи още три диплома «Златната изба» на България за 2021 г. за избите, които бяха в подножието на върха при гласуването в социалните мрежи.

И техните носители са:  Винарска изба Шато Бургозоне,  Винарска изба Лозето Естейт и Винарска изба Шато Авли.

Едно към едно

Димитър Дженев, главен редактор на exporter.bg: Целта на конкурса е да популяризира новите, модерни изби на България, които произвеждат висококачествени вина

Отдаваме заслужено внимание на българският винарски бизнес, защото той е по-важен от всякога в променената обстановка, създадена от пандемията и войната в Украйна. Въпреки тежките удари които те нанесоха на българските изби, феновете им гласуваха за тях. Това е доказателство, че българското вино, прославило страната ни зад граница, е живо.

Тази вечер връчваме за шести път наградата „Златната изба на България”. Ще отдадем заслуженото внимание на българския винарски бизнес, защото той е по-важен от всякога в променената обстановка, създадена от пандемията и войната в Украйна. Въпреки тежките удари които те нанесоха на българските изби, феновете им гласуваха за тях. Това е доказателство, че българското вино, прославило страната ни зад граница, е живо. То вдъхновява много хора и ги прави по-живи и уверени в себе си отвсякога.

Победителите в конкурса на exporter.bg са определени с гласовете на читателите на едноименния сайт в социалните мрежи.

Това жури класира най-добрите български и чуждестранни изби. В продължение на година то имаше възможност да направи своя избор между 130 български и 130 чуждестранни изби.

За шести път ще бъде отличена любима марка българско вино и за трети път предпочитана марка българска ракия.

За първи път ще връчим Златна изба за Устойчивост на развитие и за Най-бързо развиваща се изба.

Целта на конкурса е да популяризира новите, модерни изби на България, които произвеждат висококачествени вина и развиват модерен винен туризъм в страната ни. Много от тях имат вече колекции от международни призове и медали, но днес към тях ще прибавят и една национална награда.

Избрахме гласуването чрез платформа в Интернет защото младите и активни хора на България, които формират винената култура у нас, са там.

За  провеждането на конкурса благодарим на:

Министерството на икономиката, което ни подкрепя през годините;

на  Българската агенция за експортно застраховане - основен спонсор на конкурса от първото му издание досега.

Сърдечно благодарим на доц. Красимира Александрова, директор на Националната библиотека Св.св. Кирил и Методий, за това че ни предостави възможността да проведем това събитие на едно толкова духовно място.

Снимки: Божидар Марков и Антон Марков

Галерия снимки от събитието

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер